Savaria Barokk Zenekar

2022.02.03. 17:00

Régi barokk dallamokat hoznak el Debrecenbe

A zenekar ismert művek mellett elfeledetteket is rendre bemutat.

A Savaria Barokk Zenekar hangversenyére várják a régizene szerelmeseit péntek este a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Liszt termébe. A közönség a zenés esten Bach műveiből hallhat válogatást Németh Pál vezényletével. Németh Pál fuvolaművész, karmester a Savaria Barokk Zenekar alapítója, vezetője, a Budapesti Kamaraopera és a Bükki Művészeti Napok Barokk Fesztivál zenei vezetője, a magyarországi régi zenei irányzat egyik úttörője. 

Fő célkitűzése a zeneirodalom remekműveinek előadása mellett a zenei múlt elfelejtett értékeinek felkutatása, közkinccsé tétele.

Az általa irányított zenekar műsorán számos hangfelvétel, hangverseny, opera- és oratórium-előadás, több világpremier, illetve magyarországi bemutató található. Munkásságuk kiemelkedő része a magyarországi zenetörténet tanulmányozása, bemutatása, többek között a verbunkos születése, valamint Haydn nagyváradi munkássága. Kiemelkedően jelentős e téren Antonio Caldara Szent István, Magyarország első királya című oratóriumának bemutatása, hanglemez- és filmfelvétele – olvasható a zenekar honlapján.

 

HBN 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában