Videóval

2022.01.14. 11:35

Változik az Árnyéknyúl: megjelent Változás című dal friss verziója, új dobosuk is van

Forrás: Árnyéknyúl-archív

2021 szeptemberében csatlakozott az alternatív rockzenét játszó debreceni trióhoz Urbán Bence, akinek neve a Gidnim'Rém projekt kapcsán is ismerős lehet. Bence nem csupán billentyűket ragadott, hanem ceruzákat is, ugyanis az egy hónappal ezelőtt debütált új dal, a Változás klipjét ő maga rajzolta és animálta - olvasható a zenekar közleményében.

Az idei év végére tervezett új album felvezető dalát azonban nem engedték el ennyivel: most debreceni próbatermükben egy live session keretein belül is rögzítették akusztikus hangszerelésben. 

 

Kovács Karesz, az Árnyéknyúl énekes-gitárosa a következőt nyilatkozta az új változat születésének okairól: „Próbára akartuk tenni magunkat és a dalt is. Hiszünk abban, hogy egy jó nóta kiállja az akusztikus hangszerek próbáját. Ez a live session valamennyire hiánypótló (főleg nekünk). Mivel több mint fél éve nem állhattunk már színpadra, szerettük volna élőben rögzíteni a dolgot.”

Magáról a dalról ezt mondták a srácok pár héttel korábban: „A Változás a következő nagylemezünk előfutára. Arról szól, ami soha nem változik. A dalnak, és a következő lemeznek is van egy fontos érdekessége: mi csináltuk. Mi írtuk meg, játszottuk fel, vettük fel, rajzoltuk meg, és töltöttük fel. Ennél Árnyéknyulabb nem lehet valami. Ha mégis, akkor azok nem mi vagyunk. Vagyis még nem.”

 

A szemfülesek kiszúrhatták, hogy az akusztikus verzió videójában már nem korábbi dobosuk adja az ütemet, hanem utódja. A francia fiatalember hamarosan bemutatkozik a zenekar közösségi felületein is. 

 

A második album felvezetődala ezzel teljes mértékben a közönségé, de hamarosan érkezik a második új nóta is az egyelőre még cím nélküli anyagról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában