Csokonai Színház

2022.01.21. 20:18

Már csak egy hét, és Debrecenbe érkezik A kaméliás hölgy

A négy és fél órás előadás premierje január 28-án lesz.

Forrás: Csokonai Színház

Forras: Csokonai Színház

Ifjabb Alexander Dumas regényét és Verdi Traviata című operáját alapul véve állította színpadra A kaméliás hölgy, avagy a kegyvesztettek tündöklése című előadást Sardar Tagirovsky a Csokonai Színházban. A produkció premierje egy hét múlva lesz a Csokonai Irodalmi Laborban, írja közleményében a színház.

 

Az elszegényedett nemes és a kor kurtizánjának szerelmét egyfajta párhuzamos Rómeó és Júlia-történetként értelmezi a rendező, amelyben bár már nincs meg a tisztaság, hisz egy pénzéhes, romlott világ részesei, mégis erőteljesen munkál bennük a tisztaság iránti vágy.

 

„Korunk ítélő és kritikus osztaga nem késlekedik a bírálatokkal és a hamis dicséretekkel. A mai kor embere ott épít kapcsolatokat, ahol csak tud, akár csak az ifjabb Alexandre Dumas regényében megjelenő alakok. A közel kétszáz évvel ezelőtti Párizs fényűző sötétséggel borítja be az emberi szellem érdemeit és a reményt. Azt a reményt, amelybe kapaszkodva egy nincstelen és árva sorsra jutott lány képes lenne kiszakadni a prostitúció mókuskerekéből. Egy pénzközpontú világot fest le a szerző, amely körül a romantikus világ kering. Ezért nem tudom romantikus regényként olvasni Dumas művét, hanem sokkal inkább egy önéletrajzi vallomásnak látom, amiben a romantika egy korabeli szabadságeszményt és kitörési vágyat hirdet” − ajánlja a darabot Sardar Tagirovsky.

 

A produkció főbb szerepeiben Horváth Juliannát, Kiss Gergely Mátét és Vasvári Csabát láthatja a közönség.

 

A négy és fél órás előadás premierje január 28-án (pénteken) 19 órától lesz a Csokonai Irodalmi Laborban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában