Are you ready?

2022.01.13. 10:23

Legendák előtt tisztelegnek a Roncsbárban

Hatalmas buli van készülőben Debrecen szívében.

Fotók: AB/CD-archív, Evermind-archív

2022. január 22-én, szombaton az év első koncertjét a közel 20 éve töretlen népszerűséggel működő, az ausztrál AC/DC dalait játszó kazincbarcikai AB/DC adja a Roncsbárban. A fiúk nem egyedül érkeznek, az estére ugyanis meghívást kapott a helyi illetőségű Evermind - Nirvana Tribute is, akik Kurt Cobain életművének állítanak emléket.

 

Az AB/CD-ből Kristó László énekes, az Evermind részéről pedig Nagy Gergely szólógitáros válaszolt kérdéseinkre.


Milyen volt a 2021-es évetek, mit vártok az új esztendőtől?


AB/CD: Amint lehetőségünk adódott rá, újra elkezdtük járni az országot, rengeteg koncertet adtunk, ami nagyon hiányzott már, különösen élveztük a budapesti Barga Negrában tartott teltházas bulikat. Bár mindenki érzi, hogy a zenés rendezvények látogatottsága még nem érte el a járvány előtti szintet, bízunk benne, hogy 2022-ben javul a helyzet.

Rockzene nélkül ugyan lehet élni, de nem érdemes.

Evermind: A járvány miatt nagyon keveset tudtunk fellépni, több koncertünk is - rajtunk kívülálló okokból - az utolsó pillanatokban hiúsult meg. Egy Szombathelyre meghirdetett buli elmaradása különösen fájó volt, hiszen már be volt pakolva a felszerelés a buszba, amikor szóltak, hogy az est egy másik fellépője beteg lett, ezért az egész esemény elmarad.  Nagyon büszkék vagyunk azonban a debreceni Incognitóban adott teltházas uplugged koncertünk sikerére, a jövőben mindenképpen meg szeretnénk ismételni.

Fotók: AB/CD-archív, Evermind-archív

Miben lesz más ez a koncert, mint a korábbiak?


AB/CD: Ez a fellépés már a zenekar 1521. bevetése lesz, de még nem volt két egyforma bulink. Két éve a Back in Black című legendás lemez megjelenésének 40. évfordulóját egy hatalmas koncerttel ünnepeltük a Roncsban, reméljük, hasonlóan jól telik ez az este is. Nagyon szeretünk ide járni, önfeledten együtt szórakozni a közönséggel, a debreceni lányok különösen szépek, az első sorokba várjuk őket!


Evermind: Mivel ez lesz az első koncertünk a Roncsbárban, több meglepetéssel is készülünk, elsősorban a Nirvana hazai pályán - Seattle-ben - adott utolsó koncertjét, a Live and Loud legjobb pillanatait szeretnénk felidézni, néhány személyes kedvencünkkel kiegészítve.

Amire még külön érdemes lehet figyelni, hogy most először kizárólag a Nirvana tagjai által is használt hangszerek autentikus másolatai lesznek láthatóak, illetve hallhatóak a színpadon.

A grunge és a hard rock szerelmeseit tehát 2022. január 22-én várják a Roncsbárba.


Részletek az esemény hivatalos Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában