2021 Molnár Péter szemével

2022.01.21. 15:06

Hosszas böjt után végre újjászülethetett a lélek

Régóta vágytak már találkozókra a művészet barátai – fotóriporterünk, Molnár Péter is velük tartott a gépével.

Forrás: Molnár Péter

Jeles eseményeken emlékezetes fényképeket készíteni meglehetősen nehéz események nélkül… A járvány miatti korlátozásokkal terhelt időkre visszatekintve sok fotóriporternek indulhatott így az évösszegző számvetése. – Azt lehet mondani: azok voltak az óesztendő kiemelkedő pillanatai, amikor végre ismét voltak események – foglalta össze frappánsan Molnár Péter, a Napló rangidős fotósa – aki 2003 februárja óta dolgozik lapunknál –, amikor 2021 legemlékezetesebb pillanatainak megidézésére kértük.


Újra megrendezhették például a Campus Fesztivált – mondani sem kell, mit jelent ez annak, aki szívesen örökít meg fényképezőgépével kulturális eseményeket, köztük zenei előadásokat. Molnár Péter számára a Ripoff Raskolnikov Bandé volt az egyik legjobb koncert a 2021-es találkozón. Kattogott a masina, az est pedig immár az örökkévalóságé. Az újjászületés jegyében további élményekkel gazdagodhatott a közönség nyáron a Nagyerdőn: fotóriporterünk jelen volt gépével akkor is, amikor a szabadtéri színpadon az Óz, a csodák csodája című darabot játszotta a Csokonai Színház. 
Régóta vágytak már az efféle pillanatokra azok, akik azt vallják: kultúra nélkül lehet élni, de minek. Hiszen előzőleg adódtak olyan időszakok, amikor az utcán, üzletekben, vendéglátóhelyeken sem lehetett akármikor tartózkodni, amikor pedig mégis, akkor száj nem maradhatott szabadon. Ezek után pedig immár újra részt vehettek az élmény megszületésében, és örülhettek annak a művészekkel együtt.


Az a szerencse, hogy a természetben nem kell távolságot tartani és álarc mögé bújni: ott ragály sújtotta időkben is önmaga lehet a fotós és tárgya egyaránt. Molnár Péter hosszú évek óta hű „krónikása” néhány nevezetes növényfaj, illetve -populáció életének – s régi szenvedélyének hódolva ezúttal is közelebb hozta olvasóinkhoz például a magyar kökörcsin és a téltemető virágzását. A Hortobágyon vonuló darvakkal pedig együtt szárnyalhat a lélek minden időben. 

FGY 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában