Ünnep

2022.01.05. 12:10

Bemutatkozik a Tibor Ernő Galéria

Sokszínű stílus, világnézet.

Forrás: Czinege Melinda

A nagyváradi Tibor Ernő Galéria alkotóinak kiállítása látható Debrecenben, a Partium Házban. Az Ünnep című csoportos tárlat kurátora a ma már Debrecenben élő és tevékenykedő Toró József, a galéria alapító tagja, aki egy alkotással csatlakozott a kiállító képzőművészekhez. A galéria tagjait stílusban, világnézetben és szemléletmódban is a sokszínűség jellemzi, így kerülhettek változatos technikájú és tematikájú alkotások a Partium Ház falaira. A tájképek leggyakrabban Nagyvárad belvárosát vagy a Körös-partot ábrázolják, de megfér egymás mellett a kortárs, absztrakt és a kísérleti szellem, a grafika és a festmény.

Harminc évvel ezelőtt, 1990-ben egyéni és csoportos kiállítások szervezésére alakult meg a képcsarnok, amely a holokausztban odaveszett váradi festő, Tibor Ernő nevét vette föl. 

Különösen pályakezdő fiatal művészek számára nyújt lehetőséget tárlatok, installációk rendezésére, a kiállítások mellett könyvbemutatók, koncertek, versműsorok, különféle kulturális és közéleti, közösségi események szokták gazdagítani a TEG programját, mely kedvelt találkozóhelye a váradi magyaroknak. 

 

HBN

Borítókép: Toró József festőművész, a kiállítás kurátora a nagyváradi Tibor Ernő Galéria alapítója és első művészeti vezetője, Stanik István, a Partium Ház szakmai igazgatója, Csató Töhötöm, a TEG művészeti vezetője 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában