Kiállítás

2022.01.24. 10:05

A komádi hímzés Debrecenben is megtekinthető

A magyar kultúra napja alkalmából a komádi fehér- és vászonhímzésből nyílt kiállítás 2022. január 21-én a DEMKI Tímárház – Kézművesek Házában.

Forrás: Rozsik Rita

Tavaly pályázati támogatásból a Bihari Népművészeti Egyesület, a Hagyományok Háza, a Komádi Városi Önkormányzat, valamint a Közösségi Ház és Városi Könyvtár országos alkotópályázatot hirdetett komádi fehér- és vászonhímzés témában. A szervezők 2021. szeptember 24-én a szakmai zsűri által beválogatott alkotásokból kiállítást rendeztek és szakmai napot tartottak.

Ez a kétszáz darabból álló kiállítási anyag tekinthető meg 2022. január 21-től a debreceni Tímárházban.

Forrás: Rozsik Rita

A Komádi Hímzések című kiállítás megnyitóján Tóth Ferenc, Komádi város polgármestere mondott köszöntőt. Elmondta, a kisváros méltán büszke a helyi hímzéskultúrára, hiszen kulturális örökségként a megyei értéktárban is szerepel. Kolozsvári István, a Bihari Népművészeti Egyesület elnöke beszédében ismertette a komádi Fekete Erzsébet Hímző Kör történetét, valamint a komádi fehér- és vászonhímzés sajátosságait. Halász Dániel János, a DEMKI igazgatója gratulált Komádinak és a hímzőszakkörnek a sikeres munkájukért. Az esemény végén a résztvevők megtekintették a viseletekből és a használati tárgyakból álló kiállítást. A tárlat 2022. február 18-ig tekinthető meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában