Izgalmas őszi szünet

2021.11.04. 19:00

Színjátszó találkozókon jártak a bolyaisok

Programdús őszi szünetben volt részük a Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak – számolt be portálunknak dr. Feketéné Tunyogi Ildikó intézményvezető. Mint kiderült, több színjátszó találkozóra is meghívást kaptak, ezeken a Debreceni Tankerületi Központ támogatásával vehettek részt.

Fotó: Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

- Diákjainknak először a Pécsett megrendezett XXX. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón volt jelenésük október 25-26-án. Itt Lázár Ervin Négyszögletű Kerek Erdő című klasszikus mesefűzérének egyik darabját, „A fájós fogú oroszlán” történetét adták elő, amelyben közreműködött Deczki Klára, az iskola gyémántokleveles gyermekszínjátszó-rendező titulussal kitüntetett pedagógusa. A műsort a zsűri elismerő szavai, taps és az előadásért járó diploma jutalmazta – tudtuk meg az intézményvezetőtől.

Fotó: Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Pár nappal később, október 27-én 21 színjáték tanszakos diák utazott Derecskére Áros Tünde és Deczki Klára pedagógusok, valamint Szabó Ágnes jelmeztáros kíséretében, hogy részt vegyen a Kótsi Patkó János Színjátszó Találkozón. Ezen az alkalmon a csoportvezetők és drámapedagógusok dr. Pinczés István mozgásművészeti foglalkozásán, valamint Regős János dramaturgiai műhelyében bővíthették ismereteiket. Az iskola növendékei Vranyecz Artúr színművész beszédművészeti és Mercs Angéla operaénekes színpadi ének kurzusán fejlődhettek. – Rendkívül büszkék vagyunk a tanulóinkra, továbbá örömmel tölt el minket, hogy a résztvevőknek neves színészek és szakemberek támogatásával lehetőségük nyílt az élményszerű tudásbővítésre – fűzte hozzá dr. Feketéné Tunyogi Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában