Fotókkal

2021.11.16. 20:41

Pass Andrea tudatipari végjátéka Debrecenben

A történet arra döbbent rá minket, hogy mi az a valóság, amiben élünk.

Fotó: Kiss Annamarie

A történet pixelei, a legendás sztárpedagógus, Káldi Helga bukása és tanítványa, a kilenc éves Pál Berci rejtélyes halála köré szerveződnek. A mozaikokat olykor különös, máskor középszerű közszereplők tologatják kedvük szerint. A Finálé című előadás, ahogy a címe is jelzi, egy végállapotot mutat meg, a darab szereplői egy szimbolikusan is értelmezhető történeten keresztül jutnak el egy „mentális végpontra”. Hogy ezután az apokalipszis következik vagy valami jónak a kezdete, még nem tudni.

Az iskola igazgatóját alakító Ráckevei Anna úgy gondolja, Pass Andrea története arra döbbent rá minket, hogy mi az a valóság, amiben élünk, amit sokszor nem is tudunk felfogni, és mégis befolyásolja az életünket, a gondolkodásunkat, a mindennapjainkat.

„Arra a furcsa mátrixra gondolok, arra a virtuális világra, amit megalkottunk magunknak és amiben egyre jobban elsüllyedünk és egyre inkább magunkba záródunk.”

Az előadást eredetileg tavaly decemberben mutatta volna be a színház, de a járványhelyzet a Debrecenbe és a Budapestre tervezett premiert is meghiúsította. A produkció bemutatóját végül november 16-án este a Lovardában tartották – tájékoztatott a Csokonai Színház sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában