Kultúrmatiné, vietnámi módra

2021.11.15. 12:10

Kötetbemutatóként indult, varázslatos utazással ért véget a könyvtári délelőtt

Kitty Bich Thuy Ta legújabb könyvét, A varázsecset – Az utazónapló 1. – Rejtélyes ékszerrablás Egyiptomban című gyermekkötetet mutatta be nemrég a Méliusz Könyvtárban.

Fotó: Örvendi Cintia-archív

Az irodalmi délelőtt különlegessége az volt, hogy a vietnámi származású, népszerű magyar írónő a Debreceni Leukémiás Gyermekekért Alapítvány betegeinek ajánlotta a kötetet és a bemutatót.

Kitty Bich Thuy Ta nem először segített a szervezetnek | Fotó: Örvendi Cintia-archív

A találkozó Örvendi Cintia közreműködésével jöhetett létre, aki két évig volt nagykövete a szervezetnek, de tiszteletbeli mandátuma lejárta után is gyakran meglepi a gyerekeket támogató ötleteivel.

Fotó: Örvendi Cintia-archív

A találkozó szervezője a Naplónak elmondta, hogy az alapítvánnyal közösen kezdtek a szervezésbe, így jött létre a kétórás, könyvbemutatóval egybekötött gyermekfoglalkozás az írónővel. Kitty Bich Thuy Ta hihetetlen szeretettel és lelkesedéssel köszöntette a jelenlévő gyerekeket és szüleiket, és néhány perces bevezető után elkezdődött a kaland, melynek főszereplői a gyerekek és az ő kreativitásuk volt. Különböző feladatokon keresztül vezetett az út a történetek megírásához és a rejtélyek megoldásához. Igazi élmény volt ez a gyógyulófélben lévő, gyógyult és egészséges gyerekek számára, sőt, a felnőtt résztvevők is csillogó szemekkel és hatalmas mosollyal kísérték végig a történéseket. A közös játék végén minden gyerek dedikált példányt kapott, sőt, az alapítvány jóvoltából az előző kötetéből is mindenki hazavihetett egy-egy példányt.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában