Máris imádjuk!

2021.11.02. 17:38

Innovatív applikációval csatlakozott a világ élvonalához a debreceni könyvtár

A könyvtár mostantól bevezetett eCard rendszere további szolgáltatásokkal bővülhet majd.

Fotó: Molnár Péter

Új, innovatív applikációról rántották le a leplet kedden a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban. A sajtóeseményen elhangzott, az úgynevezett Qulto eCard használatával a könyvtári ügyeiket mostantól akár mobiltelefonjaikon is intézhetik a felhasználók.

Puskás István alpolgármester | Fotó: Molnár Péter

Fontos lépés

Puskás István alpolgármester az eseményen elmondta, a konténerkönyvtár, valamint a könyvkölcsönző automata után ez egy újabb innovatív szolgáltatás a Méliusz Juhász Péter Könyvtár életében. – Nem kell magyarázni, miért érvényes, szükségszerű az elektromos olvasójegy, eCard applikáció bevezetése a könyvtári szolgáltatások területén. Ezen applikáció kifejlesztésében is fontos partnere volt a fejlesztő cégnek a könyvtár, amely nemcsak átveszi és a gyakorlatba ülteti át, hanem aktívan dolgozik is az új, elsősorban digitális megoldásokon – hangsúlyozta, hozzátéve, az ilyen fejlesztések a könyvtári szolgáltatásokat, valamint a városlakók életét is segítik.

Kovács Béla Lóránt | Fotó: Molnár Péter

Kovács Béla Lóránt, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár igazgatója kiemelte, az eCard alapvetően egy platform, melyre további szolgáltatások épülhetnek majd a későbbiekben. Az igazgató az eseményen bemutatta, hogyan használható a gyakorlatban is az applikáció, ami fontos eleme lehet annak a folyamatnak, mely során lényegében a világ élvonalához csatlakozhatnak majd a könyvtári szolgáltatások tekintetében.

Az ingyenes applikáció többek között a katalógusban való keresésre, több olvasójegy együttes kezelésére is használható, és értesítést is adhat a kölcsönzések lejáratáról, vagy az előjegyzett könyvek átvételéről.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában