videóval

2021.11.21. 13:57

Héja, táncosok és egy csomó tűz: befutott a Kori legújabb klipje

A Sámántánc című dalhoz a zeleméri templomromnál készítettek látványos videót.

Fotó: YouTube / H-Music Hungary

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a zeleméri templomromnál forgat klipet Koroknai Árpád Zorall-énekes másik csapata, a Kori. Pénteken leleplezte a csapat, min munkálkodtak: a Sámántánc című dal videóján, melyről a Hammerworldnek beszélt a debreceni frontember.

Az énekes elmondta, remek hangulatú forgatás eredménye a Sámántánchoz készült klip, melyben a zenekar mellett a Modern Tánc-Játék Stúdió táncosai, Pusztai „Gyertya” Gábor tűzzsonglőr és egy héja is feltűnik.

Eredetileg sólyom lett volna a képanyagban, de sajnálatos módon a sólyom a forgatás előtt „megszökött”, ezért egy héja ugrott be a helyére

– nyilatkozta a zenei lapnak Kori, aki a helyszínről is mondott néhány szót.

– A forgatás helyszíne a zeleméri Árpád-kori templomrom volt, amelynek varázslatos hangulata remekül illeszkedett a dal mondanivalójához. Mivel maga a templom egy kunhalomra épült, és szakralitását már a kereszténység térhódítása előtti időkből hozta, ezért nem tartottuk „eretnekségnek” a magyarok ősvallását, a sámánizmust megidéző dal képi rögzítését – részletezte, hozzátéve, hogy az áramellátást a forgatásnál csak aggregátorral tudták megoldani, és a vágásnál néhány kockát újra kellett vágni, mert látszódott az eszköz. Az audióváltozathoz képest egy versszakkal és néhány zenei betéttel rövidebb így a klip.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában