kitüntetés

2021.11.21. 12:30

Bereményi Géza kapja az első Páholy irodalmi nagydíjat

Az elismerést november 28-án adják át.

20210929 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló A Szépíró olvas részeként ezúttal Bereményi Géza íróval hallhatunk beszélgetést. képen: Bereményi Géza író

Fotó: Napló-archív

Végh Veronika, Debrecen népszerű lakásszínházának háziasszonya és a páholytagok egy csoportja idén közösen döntött arról, hogy a Magyar Copperfield című önéletrajzi regényért ítélik oda a Páholy első díját, mellyel egymillió forintos jutalom jár.

A díj­átadó egyúttal irodalmi est is, melyen részletek hangzanak majd el a kötetből, illetve Cseh Tamás-dalok is felcsendülnek. A közönség a szerzővel és egy „meglepetésszínésszel” beszélgetést is hallhat a díj­átadón, melyet a teátrum háziasszonya moderál.

A debreceni színház- és irodalomrajongó társaság célja, hogy új művek megszületését támogassák, ezért hosszú távon több kategóriában is szeretnék odaítélni az elismerést. Az első Páholy irodalmi nagydíjat Végh Veronika, a Páholy Színház vezetője, valamint hetvenöt színházbarát civil néző alapította. Az egymillió forint összeggel járó kitüntetést a Páholy-tagság éves díja fedezi, fővédnökei Szabó T. Anna és Dragomán György. Az első Páholy irodalmi nagydíjat november 28-án 19 órakor adják át a Debrecenben élő író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező Bereményinek – jelentette be közösségi oldalán nemrég Végh Veronika.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában