Bravó!

2021.10.29. 11:43

Túlszárnyalta a nemzetközi mezőnyt a debreceni ütős

Kiss Péter nem vette félvállról első nagyszabású komolyzenei megmérettetését.

Kiss Péter neve és arca sokak számára ismerős lehet, hiszen már több helyi zenekarban is feltűnt, többek között öt esztendeje erősíti a Kelet Brass Band csapatát. Ám legutóbb másik műfajban, a komolyzene területén bizonyította tehetségét: első helyezést ért el az idén 18. alkalommal megrendezett Italy Percussion Competition nemzetközi olaszországi ütőhangszeres versenyen kisdob kategóriában, a 20-26 éves korosztályban. A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának harmadéves ütőhangszeres művész hallgatójának ez volt az első nemzetközi szintű megmérettetése.

Fotó: Kiss Péter-archív

A montesilvanói klasszikus zenei verseny a vírushelyzet miatt ebben az esztendőben online formában jöhetett létre, így a versenyzők videófelvételen keresztül mutatták be a műveket marimba, vibrafon, vibrafon jazz, timpani és kisdob kategóriában, három korosztályban. A kisdob kategória 20-26 éves korosztályának versenye háromfordulós volt, amelyen egy háromtagú nemzetközi szakmai zsűri pontozott. Minden fordulóban két művet kellett bemutatniuk a versenyzőknek, akik később a zsűri pontszámai alapján e-mailben értesültek a továbbjutásról. A döntő fordulóban a helyezéseket szintén a pontszámok alapján osztották ki, így nem minden kategóriában osztottak ki díjat.

A fiatal debreceni virtuózt a döntőben 100-ból 95 ponttal jutalmazta a zsűri, ez alapján egyedüli magyarként első díjban részesült.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kultura/helyi-kultura/belga-szinpadon-is-nagy-bulit-csapott-a-kelet-brass-band-5574761/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában