október 6.

2021.10.07. 15:00

Megkönnyezték a műsort Berekböszörményben

Versekkel, énekekkel tisztelegtek a diákok a hősök emléke előtt a nemzeti gyásznapon.

Fotó: Vmirjáncki József

Nem múlik el olyan év, hogy a Kossuth nevét viselő helyi általános iskola tanulói ne emlékeznének meg az 1848–49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről, így annak legszomorúbb dátumáról is.

Víghné Margitai Csilla tanárnő, igazgatóhelyettes köszöntését követően a diákok – Szántó Katalin tanárnő segítségével – irodalmi műsorral emlékeztek meg az 1849. október 6-án kivégzett 13 aradi vértanúról, valamint mindazokról, akik abban az időben életüket adták a magyarok szabadságáért. Az iskola tanulói olyan meghatóan és átérezve versidézetekkel, énekekkel elevenítették fel a 172 évvel előtti eseményeket, hogy többen megkönnyezték a látottakat, hallottakat.

Szűcs Viktor, a település első embere a műsor befejezéseként dicsérő szavakkal szólt a gyermekek műsoráról. Megköszönte mindazok munkáját, akik ebben tevékenykedtek. Örömét fejezte ki, hogy ez a gondos és alaposan megrendezett műsor jellemző a helyi iskola pedagógusaira.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában