november végén

2021.10.22. 17:04

Irodalmi díjat ad a Páholy Lakásszínház

Az elismerés a lakásszínházbarátok kezdeményezésére jött létre, és egymillió forinttal jár.

Szabó T. Anna (balról) és Dragomán György irodalmi estje is népszerű volt, jobbról Végh Veronika | Fotó: Páholy Lakásszínház-archív

Mint arról a napokban a Páholy Lakásszínház tájékoztatott, november végén adják át az első Páholy Irodalmi Nagydíjat, amelyet Végh Veronika, a Páholy Színház vezetője, valamint 75 színházbarát civil néző alapít. A díj fővédnöke Szabó T. Anna és Dragomán György.

Szabó T. Anna (balról) és Dragomán György irodalmi estje is népszerű volt, jobbról Végh Veronika | Fotó: Páholy Lakásszínház-archív

Az első díjat egy debreceni születésű író kapja, akit Végh Veronika, a Páholy háziasszonya közösen választott ki a színház rendszeres látogatóival. A díjazott személyét hamarosan felfedik a nagyközönség előtt is. Az elismerést minden év ősz végén szeretnék átadni, hosszú távú céljuk, hogy még több civil, kultúrabarát tag segítségével a díjat több kategóriában is kioszthassák. A Páholy Irodalmi Nagydíj mellett szeretnének létrehozni egy ifjúsági és gyermek, valamint egy szórakoztató kategóriát. Céljuk ezzel, hogy segítsék a kortárs írók munkáját, hogy elmélyülhessenek egy számukra kedves témában.

A debreceni Páholy Lakásszínház és Irodalmi Szalon öt éve működik befogadószínházként és Irodalmi Központként Debrecenben. Az itt tartott eseményekre nemcsak a helyiek jönnek, de az ország különböző pontjairól, sőt, olykor külföldről is érkeznek nézők.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában