Programajánló

2021.10.18. 19:00

Forradalmi villamosra pattanhatunk Debrecenben

Az 1956-os forradalom és szabadságharc napjára emlékezve kiállítást is szervez a Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház.

Szabadság a művészetben – a művészet szabadsága

A Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház (DEMKI) szervezésében nyílik kiállítás a Kölcsey Központban október 20-án, szerdán 17 órától. A tárlat témája a szabadság és annak ünneplése, az 1956-os forradalom és szabadságharc napjára, október 23-ra emlékezve. Az eseményen köszöntőt mond dr. Puskás István, Debrecen alpolgármestere. A kiállítást megnyitja Kiss Papp Csilla, a Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum igazgatóhelyettese. Közreműködik Tóth Ilona Csilla.

A rendezvény védettségi igazolvánnyal vagy maszk használatával látogatható!

A kiállítás november 8-ig látható a Kölcsey Központ nyitvatartási idejében naponta 10-től 18 óráig, esti rendezvények alkalmával 19 óráig.

Forradalmi villamos

Az 1956-os forradalom 65. évfordulója alkalmából a DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház a DKV Zrt.-vel közösen különleges forradalmi villamosjáratokat indít október 22-én, pénteken. Az emlékjáraton változatos zenei és prózai előadásokkal állítanak emléket a forradalom hőseinek. A járat a Nagyállomásról indulva három kört tesz meg délután, melyeken az utazás díjmentes.

A forradalmi villamos indulási ideje:

  • 1-es vonal: 14:10 és 16:00
  • 2-es vonal: 14:58
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában