debrecen

2021.09.14. 09:50

Megy a gőzös az Újkertben

A kiállítás a Magyar Vasúttörténeti Park, illetve Székesfehérvár után érkezett Debrecenbe.

Nehéz György Budapesten, a vasútnál dolgozó „megszállott vasútbarát”, évtizedek óta gyűjti a vasúti relikviákat, tárgyakat. Ennek eredményeként egy „Vándor Vasúttörténeti Kiállítás”-hoz elegendő anyagot, tárgyat, modelleket, képeket, mozdonytáblákat, lámpákat és más, több tucat néven említhető, vasúti emléket gyűjtött. Ma már ezek tulajdonosa, megmentője. Rengeteg, a Vasúti Utas Ellátást szolgáló eszközt is birtokol.

Az élethű vasúti modell Szabó István alkotása | Fotó: Seress István Archívuma

A napokban, a DEMKI Újkerti Közösségi Házban nyílt tárlata, amelyet Szabó Katalin, az intézmény vezetője nyitott meg. Bővítette a kínálatot a 139 éve üzemelő Zsuzsi Erdei Vasút és vezetőjének, Makóné Fogarasi Hajnalkának a jelenléte, sokoldalú tájékoztatója. A gyermekek számára vonzó játékokat, kéz­ügyességet fejlesztő, ügyességi alkotásokat is kínáltak a szervezők. A tárlat október nyolcig tekinthető meg, a közösségi ház nyitvatartási ideje alatt.

Seress István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában