A szépíró olvas

2021.09.02. 13:46

Írók, költők vallanak az olvasmányélményekről

A hazai kortárs irodalom jelességei ülnek mikrofon mögé ősszel.

A Déri Múzeum – Debreceni Irodalom Háza A szépíró olvas címmel hívta életre új beszélgetéssorozatát a napokban. A szervezők írókat, költőket kértek meg, hogy valljanak arról, mit és hogyan olvasnak.

– Ezáltal az érdeklődők írás és olvasás gyakorlatának bonyolult, izgalmas összefüggéseibe nyerhetnek betekintést, valamint hallhatnak kedvenc szerzőik legfontosabb olvasmányélményeiről, anyag­gyűjtéssel, inspirálódással kapcsolatos műhelytitkairól. A beszélgetések a kortárs irodalom olvasásának népszerűsítéséhez is hozzájárulhatnak azáltal, hogy olyan, alaposan talán ritkábban feldolgozott témát érintenek majd, amely széles körű érdeklődésre tarthat számot – ismertette a Naplóval az eseménysorozat lényegét nemrég a Déri Múzeum.

Az irodalmi beszélgetéssorozat szeptember 1-jén a Debreceni Ünnepi Könyvhét díszvendégével, Garaczi Lászlóval vette kezdetét, a továbbiakban pedig – október végéig – Terék Anna, Bereményi Géza, Kiss Noémi és Kukorelly Endre is az irodalom házának a vendége lesz.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában