Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar

2021.08.20. 07:00

Nagyvisnyón táboroztak és készültek az évre a csökmői zenészek

Fotó: Zenekar-archív

A nagyvisnyói Boróka tábor adott otthont a Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar táborozásának augusztus közepén. Jó néhány évvel ezelőtt már járt itt a zenekar, de azóta történt egy generációváltás, így a mai tagoknak újdonság volt a csodás hegyi környezet, a minden igényt kiszolgáló táborhely.

Fotó: Zenekar-archív

A közel harmincfős csapat érkezés után rövid időn belül hozzá is fogott a szakmai munkához, amely szólampróbákkal kezdődött. A napirendet hamar megszokták a fiatalok. Zenés ébresztővel, reggeli tornával, légzéstréninggel indult a nap, majd szólam- és közös tuttipróbákkal folytatódott. Délutánonként közösségépítő programokat szerveztek nekik a velük táborozó tanáraik. Hegyi túrán vettek rész, melyen megtekinthették a Dédesi várat és Szilvásváradra is ellátogattak, ahol a Szalajka-völgy szépségeiben gyönyörködhettek. A gyerekek két alkalommal vettek részt tábori zenés, táncos mulatságon, és esténként megtekintették a látványos csillaghullást. Voltak, akik csak leültek a patak partjára, hogy annak csobogását hallgatva kikapcsolódjanak. A zenekar karnagyának, Macskin Dávidnak az irányításával megtanult zeneműveket a gyerekek a nagyvisnyói tartózkodásuk utolsó napján adták elő, ezzel is megköszönve a tábor kollektívájának a vendéglátást.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában