Emlékárus

2021.08.17. 10:58

Monacóban szerepelnek a debreceni színjátszók

A Freedom Közösségi Ház teátruma ezúttal a Mondial világszínjátszó fesztiválon vesz részt.

Fotó: Freedom Közösségi Ház / Facebook

Monacóba indult szombat éjjel a Debreceni Színjátszó Stúdió mintegy harminc tagja – adta hírül közösségi oldalán a társulat. A Pinczés István Jászai- és Ucsimura-díjas rendező vezette csoport a bejegyzés szerint a Mondial világszínjátszó fesztiválon képviseli Magyarországot. A monacói Grace Kelly Színházban Kato Micsio szimbolikus-impresszionista drámáját, az Emlékárus című japán zenés színművet mutatják be magyarul. Mint írták, az eredeti elképzelések szerint a fellépők között lettek volna japán színművészek is, ám a világjárvány miatt nem hagyhatják el hazájukat, ezért az ő szerepeiket is a debreceni társulatnak kellett átvennie az utolsó napokban. A találkozón tizenhárom ország meghívott színjátszó csoportja vesz részt.

Nemrég Koizumi Kuniko Csokonai-díjas japán színésznőre emlékeztek dr. Pinczés István, a stúdió vezetője közreműködésével | Fotó: Napló-archív

– Feledésbe merült emlékeik felidézését kínálja a járókelőknek egy távoli országból érkezett furcsa alak Tokió külvárosában. Az utcazenész a háború okozta depresszióból szeretné kirángatni kuncsaftjait. A zene mágikus erejével szép emlékeket próbál felidézni, boldog érzéseket szeretne ébreszteni bennük, hogy elviselhetőbbé tegye vesztességekkel és fájdalmakkal sújtott életüket. Mindenki megy a dolgára, jó szándékú kísérletére ügyet sem vet senki. Az emlékidéző szolgáltatás nem akar beindulni – ismertették a debreceni előadás rövid tartalmát. A darabot szeptemberben Debrecenben is bemutatja a társulat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában