Főzés, biciklizés, szórakozás

2021.08.10. 20:25

Kerékpárt is lehetett nyerni a homorogi aratónapon

Csak nevében volt aratófesztivál, ettől függetlenül jól érezték magukat a résztvevők.

Fotó: községháza

A régi hagyományt követve, az idén is megrendezte aratófesztiválját Magyarhomorog. A járványhelyzet után már vágytak a közösségbe az emberek, ezért is lehetett olyan nagy sikere a hétvégi eseménynek, amelyre még a környező településekről is érkeztek vendégek.

Fellépők sokasága

Az aratónap kerékpártúrával kezdődött. A mozgásra vágyók „gurul a falu” jelszóval két keréken bejárták a település utcáit. Fiatalok, idősek egyaránt hajtották a biciklit, amire megvolt az ösztönzés, mert az önkormányzat jóvoltából a résztvevők egyike egy kerékpárt nyerhetett.

A rendezvény egyik fő attrakciója a főzőverseny volt. Az ételek készítéséhez néhányan már reggel hozzákezdtek. Az önkormányzat a jelentkezőknek biztosította a főzéshez szükséges tűzifát és a sertéshúst. Minden csoport azt főzött, amit akart. Délben az elkészült ételeket zsűrizték, és a legízletesebb menü készítőit Barabás Károlyné polgármester jutalmazta meg. A déli órákban megkezdődött a kulturális csoportok fellépése. Nagy sikere volt a Harsányi Néptáncosoknak, a Czifra-Nyésta Néptáncegyüttes és a kis-homorogi táncosok műsorának. Sikeresen szerepeltek a Komádiból érkezett Bihari Egyesített Szociális Intézmény lakói. Már hagyományos fellépői a fesztiválnak a Komádi város népdalkör tagjai Gulyás Jánosné vezetésével.

A komádi énekesek | Fotó: községháza

Lehetőség kínálkozott a felnőttek részére egészségügyi szűrővizsgálatra is. Mértek vérnyomást és vércukorszintet is. A gyerekek sem unatkoztak. Részükre ingyenes volt az ugrálóvár, csillámtetoválás, gyöngyfűzés és sok kézműves foglalkozás a hozzáértő felnőttek segítségével. Nem maradtak el a műsorból a különböző fellépő zenekarok, énekesek sem, akik főleg a régebbi énekeket, dalokat adták elő a megjelentek örömére. A fiatalabbak számára a Hidvégi Band zenekar adott műsort.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában