kult

2021.08.22. 14:11

Javában zajlanak az Óz, a csodák csodája próbái a Csokonai Színházban

A Dorothyt alakító Zsitva Rékát a három évvel ezelőtt bemutatott Bonnie & Clyde című musicalből ismerheti a debreceni közönség, emlékeztet közleményében a debreceni színház. A színésznő elmondta, hogy nagyon várta az Ilja Bocsarnikovsszal való közös munkát, és öröm, hogy a musicalirodalom legszebb dalait énekelheti Debrecenben.

Fotó: Máthé András / Csokonai Színház

A Madárijesztőt, a Bádogembert és a Gyáva Oroszlánt, vagyis Dorothy hűséges kísérőit Herczeg Tamás, Kránicz Richárd és Papp István játsszák. Herczeg Tamás az Óz kapcsán arról beszélt, hogy ehhez az időtlen történethez mindenki kötődik valamilyen módon, hisz a felnőttekben gyerekkori emlékeket idéz, a gyerekek pedig találkozhatnak egy már ismerős, varázslatos világgal.

„A próbák alatt vettem észre, hogy az Óz igazi toposz, amelyből számos mai történet, mese és figura építkezik. Gondoljunk csak a Marvel-jelenségre: itt szerepel először Marvel professzor, de a Bádogember figurájából is visszaköszönnek ismerős elemek”

– tette hozzá.

Kránicz Richárdnak, aki a Bádogembert alakítja, gyerekkorában nagy kedvence volt a Judy Garland főszereplésével készült legendás film. „Ilja Bocsarnikovsz persze másképp nyúl ehhez a történethez, az én Bádogemberem lényegesen eltér majd a filmben látottól, de épp ez lesz az érdekessége. Ilja nem is annyira aktualizál, hanem mai humort használva inkább steampunkos világot alkot” – mondta el.

Felnőtteket és gyerekeket egyaránt invitál az előadásra a Gyáva Oroszlánt játszó Papp István, nemcsak azért, mert a produkciót átszövi a különböző korosztályokhoz szóló humor, hanem mert „az Óz igazi családi történet lesz, egy jól megkomponált előadás kiváló zenével, jól énekelhető dalokkal”.

A külföldi érdeklődőkre való tekintettel augusztus 28-án angol felirattal tekinthető meg az előadás a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában