Kultúra

2021.08.10. 11:11

Hamarosan debütál az Óz, a csodák csodája

A musicalt a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon fogják bemutatni.

Forrás: Csokonai Színház

Fotó: MATHE

Óz birodalmába, a mesék világába kalauzolja közelgő bemutatójának nézőit a Csokonai Színház, ugyanis augusztus 27-én mutatják be L. Frank Baum – Harold Arlen – E.Y. Harburg Óz, a csodák csodája című musicaljét a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. Ilja Bocsarnikovszt eddig drámai rendezéseiről ismerhetik a debreceniek, most azonban családi musicalt, elsősorban gyerekeknek szóló produkciót rendez – áll a Csokonai Színház közleményében.

A rendező szerint a családi- vagy a gyerekelőadások a legnehezebbek, hiszen a gyerekeket nem lehet becsapni. – Manapság különösen nagy kihívás ez, hiszen digitális korban élünk, a gyerekek kevésbé olvasnak, inkább internetes fantáziavilágok szippantják be őket. Az élő színház sosem marad alul a virtuális formával szemben, de komoly kihívások elé állítja ez a helyzet. Így hát örömteli, de izgalmas feladat is egyben, érzem a felelősségét és nehézségét is – mondta a rendezés kulisszatitkairól Ilja Bocsarnikovsz. A darab főbb szerepeit Zsitva Réka, Herczeg Tamás, Kránicz Richárd és Papp István játsszák. A díszleteket és a jelmezeket Alexandra Dasevszkaja tervezte.

A jegyek értékesítése augusztus 11-én kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában