augusztus 20.

2021.08.20. 07:00

Ezt kínálja a megye Szent István-napra

Kiállításokkal, koncertekkel, kenyérszenteléssel és tűzijátékkal ünnepelhetünk idén.

20200820, Nagykanizsa, Augusztus 20 ünnepi műsor. Képen . Szikrák Táncegyüttes műrora. Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH

Fotó: MW-archív

Nem lesz hiány zenés, táncos előadásokból idén a magyar államalapítás ünnepén: augusztus 20-án Hajdú-Bihar megye valamennyi települése rendezvénnyel vár.

Debrecenben reggel 8.30-kor kezdődik az ünnepi zászlófelvonás a Kossuth téren, majd a Dósa nádor téren koszorúzással, az új kenyér megáldásával, valamint Kósa Lajos országgyűlési képviselő beszédével folytatódik a megemlékezés. A virágkocsikat idén is kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők: pénteken a Nagyerdei körúton, ahol 21 és 24 óra között kivilágítva is gyönyörködhetünk a kompozíciókban. Szombaton és vasárnap a Kossuth téren és a Piac utcán láthatók a kocsik.

A cívisváros ikonikus helyszínein különféle koncertekkel várnak a szervezők. A Nagy­erdei Szabadtéri Színpadon pénteken 18.30-tól a Csík Zenekar ad koncertet, a Kossuth téren 20.30-tól a Hungarikum Gálakoncert várja az érdeklődőket. A Kölcsey Központ nagytermében pedig szombaton Gájer Bálint és a Debrecen Big Band szórakoztatja a közönséget.

Hajdúszoboszlón péntektől vasárnapig szórakozhatunk: egyebek mellett kézműves-foglalkozás és vásár, operett-musical parádé, de fegyveres, táncos- és teqballbemutató is szerepel a programkínálatban.

Zene, tánc, sport

Hajdúböszörményben szintén egész hétvégén válogathatunk: pénteken a Blahalousiana és a Vad Fruttik ad koncertet, szombaton a Dobroda népzenei együttes lemezbemutató koncertje és a Hajdúböszörményi Bocskai Néptáncegyüttes műsora után a Honeybeast és a Hősök lép színpadra. Vasárnap a Kelet Brass Band, Nagy Feró és a Beatrice, valamint a Brains is koncertet ad.

Püspökladányban pénteken a római katolikus templom előtti téren tartanak városi ünnepséget, majd a szabadtéri színpadon gálaműsor tekinthető meg Szenes Iván slágereivel. Szombaton könnyűzenei koncertek és utcabál várja a látogatókat. A városban a 25. Eötvös Kupa Nemzetközi Röplabdatorna női teremröplabda-előselejtező mérkőzéseit is figyelemmel követhetik a sport szerelmesei a Gellér Sándor Sportcentrumban szombaton 14 órától. Hajdúnánáson pénteken az ünnepi műsor részeként Nagyné Legény Ildikó alpolgármester köszönti gondolataival a résztvevőket, majd Becsei Lilla komplex művészetterapeuta zenés interaktív műsora után a USNK, valamint a KFT együttes zenél.

Berettyóújfaluban ünnepi misével és kenyérszenteléssel emlékeznek Szent István napján. A Nadányi Zoltán Művelődési Ház Bihar Vármegye Képgalériájában megnyitják Kárpáti Gusztáv festőművész kiállítását, majd a Bihari Múzeum új állandó tárlatát is A táj és az ember címmel.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában