de a kirándulásra is jutott idő

2021.08.10. 20:31

Egy héten át kézműveskedtek a táborozó gyerekek Nyíracsádon

Batikolt pólót és bőrből készült kulcstartót vihettek haza.

A gyerekek nagy örömmel vitték haza saját batikolt pólójukat | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Augusztus első hetében folytatódott a Jövőnk Reménységei Alapítvány tábori programsorozata Nyíracsádon. A júliusi sporttábor után most a kézművesség kapta a főszerepet, de természetesen nem vették el a gyerekektől a mozgás, a szabadtéri sportolás és a kirándulás élményét sem.

– Mindenkinek jutott program bőven. A napok egyik részén kézműves-foglalkozásokat tartottunk, a másik részét a mozgás töltötte ki – tájékoztatott Horváthné Szabó Tünde táborvezető. A gyerekek megismerkedtek a nemezelés technikájával, gyöngyöt fűztek, karkötőt fontak, gyertyát öntöttek és batikoltak is maguknak saját pólót, amit a tábor végén hazavihettek emlékbe.

A gyerekek nagy örömmel vitték haza saját batikolt pólójukat | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Az egyik tábornapon Koleszár Árpád bőrdíszműves látogatott el a gyerekekhez, és beszélt mesterségéről, majd közösen készített a táborozókkal egy-egy bőr kulcstartót, amit szintén elvihettek haza a gyerekek. A hét folyamán eljutottak a sportpályára, a szabadidőpark kültéri sporteszközeit is megdolgoztatták, az utolsó napon pedig együtt fociztak Erdei Martinnal, az immár profi nyíracsádi labdarúgóval. Egy nap a kirándulás jegyében zajlott, amikor Nyírbátorba és Máriapócsra látogattak el a gyerekek.

Nagyon élvezték a táborlakók a gyertyaöntést is | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Az augusztusi táborhét programjának szervezője Marozsán Tiborné és Szabóné Bálega Ilona volt. Munkájukat Simonné Czentye Anikó segítette, a tábort Horváthné Szabó Tünde vezette.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában