karneváli hangulatban

2021.08.20. 10:53

Szebbnél szebb virágkocsik várták csodálóikat a Nagyerdei körúton – fotókkal, videóval

Este kivilágítva is megnézhettük őket.

Virágkocsik a Nagyerdei körúton

Fotó: Kovács Péter

A karneváli felvonulás idén is elmaradt ugyan Debrecenben, azonban az ünnep hagyományos ékköveit, a tizennégy virágkocsi-kompozíciót péntek reggeltől kiállítás formájában láthatta a közönség a Nagyerdei körúton, ahol este ki is világították őket.

A virágkarnevál állandó szimbóluma, a Szent Korona mellett más fontos üzeneteket hordozó virágkocsik is sorakoztak a Nagyerdőn, ahová már a reggeli órákban sokan látogattak el. A kompozíciók között az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, a Civaqua-program, valamint a debreceni könyvkultúra is megjelent, a Napló ottjártakor gyors közvélemény-kutatást is tartott, mely szerint a Debreceni Szakképzési Centrum és a Vadászati Világkiállítás remekművei voltak a legnépszerűbbek.

Vígh Gabriella Budapestről érkezett a karneválra, és kérdésünkre elmondta: bár régebben a felvonulások is hangulatosak voltak, az egy helyben felsorakoztatott kocsikat kényelmesebben szemügyre tudta venni, sőt még fotózkodni is tudott.

Esti megvilágításban | Fotó: MTI / Balázs Attila

Aki megszemlélte a kompozíciókat, újabb elmaradhatatlan karneváli élményével gazdagodhat, a Nagyerdei Stadion mellett ugyanis látványos táncprodukciók váltották egymást. Karneváli „menü” is várta a sokaságot vattacukorral, főtt és pattogatott kukoricával, kürtöskaláccsal, valamint hagyományos és különleges lángosokkal.

Esti megvilágításban | Fotó: MTI / Balázs Attila

Szabóékat is megkérdeztük, ők hiányolják a tűzijátékot, de, ahogy a családfő fogalmazott, beérik idén a fényfestéssel is a Dósa nádor téren. A Szabó gyerekek kedvenc kocsija Future of Debrecené volt, mint elmondták: a különleges csobogó miatt.

SZD

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/kultura/helyi-kultura/festok-vettek-be-a-medgyessy-setanyt-a-viragkarneval-alkalmabol-fotokkal-5569400/

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/augusztus-20-debrecen-dosa-nador-ter-koszoruzas-uj-kenyer-kosa-lajos-5569076/

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/debrecen-augusztus-20-szent-korona-holegballon-orszagzaszlo-felvonas-5568677/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában