Mozi

2021.08.19. 15:26

Csökmőn volt Szőke András új filmjének premierje

A delelő obsitos és a fekete bárány című filmet a kapolcsi művészetek fesztiválja után először a csökmői közönség láthatta.

Fotó: B. Kiss Andrea

A film alkotói közül négyen is jelen voltak a többórás programon. Szőke András, Balázs Béla-díjas rendező, Karinthy-gyűrűs humorista, aki a filmet rendezte; Kincses Zoltán szeghalmi író, aki a forgatókönyvet írta; s a film két szereplője, az énekesnő Zséka, és egy színészi tehetség, Gulyás Erika. A film előtt Zséka csodálatos hangján csendültek fel saját szerzésű dalok, többek között az, ami a filmben is hallható.

Szőke András a csökmői közönség előtt | Fotó: B. Kiss Andrea

Gulyás Erika egy verssel tisztelgett a közelgő augusztus 20-a előtt. Szőke András megcsillogtatta különleges humorát, és időnként Kincses Zoltán is színpadra került. Az est különlegességét a terem fordított berendezése is hangsúlyozta, hiszen most a nézők ültek a színpadon, hogy a ritkán használt mozivásznon tudják nézni a tévés, illetve mozis forgalmazásba nem kerülő filmet. Az alkotókkal a film után beszélgethetett a népes közönség. Szőke András kérdésre válaszolva elmondta, hogy a filmmel, ami a művészek által jól ismert Szentesen játszódik, ahová középiskolába jártak, azt szerették volna sugallni, hogy erős akarattal, kitartással pénz nélkül is lehet kis helyeken nagy dolgokat véghezvinni ebben az országban. A film főhősei – Szőke András, Badár Sándor és Horváth János – elhatározzák, hogy az újonnan megnyíló szentesi Tóth József Színház színpadán bemutatják Petőfi Sándor János vitézét. A kisvárosban nagyot álmodás leleményes megvalósítását ábrázolja a film, amiben közismert színészek is felbukkannak, mint Fábry Sándor, Reviczky Gábor, Szarvas József vagy Gáspár Sándor.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában