HATÁr-sorSOK

2021.08.03. 11:49

Augusztusban is látogatható a Déri Múzeum Trianonra emlékező kiállítása

A kiállítás a pandémia időszakában, online nyílt meg.

20210408 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló „HATÁR-SORSOK” címmel nyílik a Déri Múzeum legújabb kiállítása.

Fotó: Napló-archív

HATÁr-sorSOK címmel augusztusban is látogatható a Déri Múzeum Trianonra emlékező időszaki kiállítása. A tárlat a történelmi évforduló mellett Debrecen korabeli szerepére is fókuszál. A tárlat különlegessége, hogy nemcsak Trianon traumájával szembesít, hanem egy sajátos pozíciót is megmutat: Trianon hatását Debrecenre, minden pozitív és negatív motívumával együtt.

Az is látható a kiállításon, hogy milyen fejlődési pályák indultak el ebben a korszakban Debrecenben, így a látogatók a város utóbbi százéves történelmét és eseményeit is megismerhetik. Tárgyak, dokumentumok, korabeli fotó- és filmfelvételek, valamint visszaemlékezések segítenek felidézni a trianoni és az azt követő eseményeket, átadni a korszak emberének érzéseit, fájdalmát. Ennek megfelelően a kiállítás egyszerre kíván ismereteket átadni és a látogatók érzelmeire hatni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában