Hungarikum táborok

2021.08.25. 14:24

A magyarság értékeivel ismerkedtek a diákok

A város önkormányzata szervezésében „Hungarikum táborokban” vehettek részt a fiatalok, köztük sok téglási is.

Fotó: Városháza

A diákok számára több turnust is sikerült elindítani, amelyben hat napot tölthettek Sátoraljaújhelyen és Nyíriben – tudtuk meg Vámosi Istvántól, a tábor vezetőjétől, szervezőjétől.

Pozsonyi kiflit is kóstoltak a táborozók | Fotó: Városháza

Tégláson célul tűzték ki, hogy a városban, valamint a megyében élő fiatalok számára olyan tematikus táborokat szervezzenek, amelyek elősegítik a nemzeti értékek megőrzését a következő generációk számára úgy, hogy azok mindennapjaik részévé váljanak. Ennek megfelelően a rendezvény során a résztvevők 32 hungarikummal és kiemelkedő nemzeti értékkel ismerkedhettek meg a gasztronómia, a sport és a kultúra területéről. Különböző elméleti és játékos témájú foglalkozások, vetítések, tematikus étkezések, hagyományőrző programok, valamint hungarikumokat megcélzó kirándulások segítségével kerülhettek közelebb hazánk kincseihez. A tábor nagy sikerrel zárult, a 60 általános és középiskolás fiatal rengeteg élménnyel gazdagodott.

Kerekes-Bíró Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában