remekmű

2021.07.22. 08:22

Elkészült a szakáli tányéros ház csodaszép címere

Pappné Sonka Katalin alkotásaiban gyönyörködhetnek a településen.

Pappné Sonka Katalin kezében a díszes tányérral | Fotó: Vmirjáncki József

Ki gondolta volna, hogy Pappné Sonka Katalin, amikor hozzákezdett a szép, festett falitányérok gyűjtéséhez, egyszer a falu hírnevét fogja öregbíteni? A tányérok száma évről évre gyarapodott, már nemcsak az ő és családja örömét szolgálja, hanem a közeli és a távolabb lakó emberek is kíváncsiak rá, sokan megtekintik a gyűjteményt. Most a debreceni barátai, Puskár Andrea keramikus és családja – akik már korábban megismerkedtek Pappné Sonka Katalin gyűjteményével – azzal lepték meg, hogy elkészítették a házuk jellemző címerét, tányéros ház elnevezéssel. Természetesen az alkotás – melyen a felirat található – tányér formájú. Most ez a szép remekmű felkerül a ház utcai részének a falára. Ezután, aki eddig nem tudta, hogy mi található az udvarban, az arra kialakított helyen láthatja a ház utcai homlokzatán.

Pappné Sonka Katalin kezében a díszes tányérral | Fotó: Vmirjáncki József

A névadás nagyon is találó. Igaz, ha pontosak akarunk lenni, a tányéros ház elnevezés mellett még felkerülhetne a ház falára a virágok sokaságát, a sok-sok kaktuszt jelző gyűjteményre való utalás is, mely a ház kertjében található. A Körösszakálban élőknél pedig, ha valaki érdeklődik a település iránt, kérdezik, hogy mit javasolnak megtekinteni a faluban, akkor minden bizonnyal nem hagyják ki és javasolják majd a tányéros ház megtekintését.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában