gáláztak

2021.06.01. 14:54

Régóta várt találkozó a közönséggel: újra fellépett a Zene a Fiatalokért Egyesület

Hazai terepen tartották meg a szezonnyitó rendezvényt.

Fotó: Lévai Péter-archív

Összetart a dal minket – elsőként ez a dal hangzott el a Zene a Fiatalokért Egyesület gáláján múlt pénteken a Dorogi Márton Művelődési Központ Tagintézmény színháztermében.

Hosszú kihagyás után álltak újra színpadra az énekesek és táncosok, bár nem teljes létszámmal, az egyesületből többen államvizsgára készülnek, így ezt a műsort ki kellett hagyniuk. A közönségnek azonban így sem volt oka panaszra, a közel kétórás műsorban a már rutinos fellépők mellett – Gyányi István és Kiss Alexandra – a fiatalok is szerepet kaptak, vendégénekesként pedig Zádori Szilárd és Kmecz Anna is a ladányi színpadra állt. A tematikus blokkokban elhangzottak többek között operettdalok, szving- és popslágerek, de például az István, a királyból is csendültek fel klasszikusok. A dalokat minden esetben tánc is kísérte, Vass Fruzsina és Jenei Dénes néptáncosok mellé a Medgyessy Ferenc Gimnázium négy diákja csatlakozott, a poposabb, szvinges daloknál pedig a Valcer Táncstúdió versenytáncosait láthattuk.

Jenei Dénes és Vass Fruzsina, az egyesület állandó táncosa | Fotó: Lévai Péter-archív

Az első fecskék

„Megható és egyben felemelő érzés újra közönséget látni. Lassan másfél éve annak, hogy találkozhattunk egymással”

– ezekkel a szavakkal nyitotta meg a rendezvényt Ráczné Fekete Ilona, az egyesület elnöke. Hozzátette: – Mivel püspökladányi székhelyű szervezetről van szó, szeretnénk megmutatni itt is, hogyan dolgozunk. Amikor az egész mozgalom elindult, a körülmények úgy hozták, hogy hosszú éveken keresztül ezek a fiatalok Püspökladányban nem állhattak színpadra, az elmúlt 1-2 évben ez azonban megváltozott – beszélt az előzményekről az egyesület elnöke. Így folytatta: – Másfél év után ez az első műsorunk, fontos az, hogy a szezonindító Püspökladányban van, hiszen a színpadra lépők 70 százaléka püspökladányi vagy sárréti fiatal. Büszkének kell arra lennünk, hogy ilyen kincseink vannak a városban és a környéken – hangsúlyozta. Mint mondta, az egyesület célja, hogy a vidéki hátrányokat leküzdve megmutassák, nem kell a fővárosban élni ahhoz, hogy az énekeseknek saját daluk, videóklipjük és országszerte fellépéseik lehessenek. Ráczné Fekete Ilona arról is beszélt,

az elmúlt másfél évben egy percet sem pihentek, rengeteg pályázatot írtak, melyek nemcsak a fiatal előadók fejlődését támogatják, hanem a sikeres elbírálások esetén a közösségi színtereket fejlesztenének a településen.

A nyitányban Tóth Lajos, Püspökladány polgármestere kifejtette, nagy örömére szolgál, hogy a Zene a Fiatalokért Egyesület vállalta ebben helyzetben az első fecske szerepét. A szabályoknak megfelelően a közönség soraiban csak olyanok ülhettek, akiknek van védettségi igazolványa.

KD

Borítókép: Gyányi István (balról), Kmecz Anna, Kiss Alexandra és Zádori Szilárd a ladányi gálán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában