újítások

2021.06.24. 15:07

Megválasztották a tagokat a Nemzeti Pedagógus Kar elnökségébe

Továbbra is van megyei képviselet a Nemzeti Pedagógus Kar elnökségében.

Fotó: Szeleczki János-archív

Nemrég, fontos esemény előtt állt az országosan százhúszezer pedagógust képviselő Nemzeti Pedagógus Kar (NPK), a napokban újították meg a tisztségviselőiket. Tagjai az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézmények pedagógusai, a kar a feladatait országos szervei, továbbá a megyékben és a fővárosban működő területi szervei útján látja el. Öt évre választották meg ismét a Hajdú-Bihar Megyei Területi Küldöttgyűlés tisztségviselőit és tagjait. A megyei elnök Posta László, a Debreceni Deák Ferenc Kollégium vezetője lett, a megyei elnökhelyettes Lugosiné Illés Margit, a sárándi Kossuth Lajos Általános Iskola vezetője. A megyei Etikai Bizottság elnökének Soltész Judit Máriát, a Debreceni Hunyadi János Általános Iskola vezetőjét választották – tájékoztatta lapunkat a megyei küldöttség.

Szakmai munka

A Nemzeti Pedagógus Kar országos tisztségviselői körében is választás zajlott le a fővárosi kongresszuson. Az NPK elnökévé újabb ötéves ciklusra Horváth Péter győri pedagógust, elnökhelyettessé pedig Iszák Tibor sonkádi pedagógust választották meg.

Debrecent, valamint a régió közel nyolcezer pedagógusát az a megtiszteltetés érte, hogy ismét a Nemzeti Pedagógus Kar elnökségébe választották Szabó Gyulát, a Debreceni Epreskerti Általános Iskola vezetőjét, valamint az Országos Etikai Bizottság elnöke lett Fekete József, a Debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium vezetője. Az új vezetés és a tisztségviselők konszenzuson alapuló, együttműködésre irányuló, magas színvonalú szakmai munkát szeretnének végezni továbbra is a pedagógus társadalom érdekében – közölték lapunkkal.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában