fotókkal

2021.06.10. 15:18

Lehetne-e Oscar-díjas a Thália Színház Oscarja?

Ha lenne a színházi daraboknál Oscar-díj, gyanúsan közel állna hozzá az Oscar.

Fotó: Molnár Péter

A Thália Színház hozott a Debreceni Nagyerdei Színházba bő kétórás komédiát az Oscar című előadásával. Gubás Gabi, Szabó Erika, Nagy Viktor és Szabó Győző szereplésével alapból ígéretes színdarabnak indult, és mint végül kiderült, Vida Péter remek darabot rendezett nagyszerű színészekkel.

Rögtön az elején elvarázsolta az embert egy kellemes csengésű francia muzsika, mely még majdnem táncra is késztette a nagyérdeműt.

Az pedig már az első felvonásban is feltűnő volt, hogy a gazdag párizsi szappangyárost alakító (Bertrand Barnier) Nagy Viktor szinte le sem ment a színpadról, végigjátszotta az első egy órát rengeteg szöveggel, nem mellesleg hibátlanul, parádésan. Barnier úrnak van egy sárkánytípus felesége, kissé eszetlen lánya és rengeteg pénze, illetve meg egy sofőre, akinek a neve a színdarab címét is szolgáltatja, de igazából az utolsó húsz percben tűnik csak fel.

Jó visszajelzések

Az első részből kiderült, hogy bonyodalmak tömkelege várt a nézőkre jól összerakott helyzetkomikumokkal, melyeknek se szeri, se száma. A szünetben pedig már mindenki arról beszélt (némi nevetés okozta rekeszizom fájdalmak közepette), hogy a gengszter jó útra való téréséről íródott színdarab filmváltozata Sylvester Stallone főszereplésével miért is nem kapta meg az Oscar-díjat. Őszintén, ez számomra is rejtély.

Louis de Funés francia komikus, színész például több mint hatszázszor játszotta Barnier urat.

A második felvonásban pedig egyre több rejtélyt tartogatott a produkció is. Már mindenki szerelmes volt mindenkibe, a végén a megoldást pedig egy idős házvezetőnő hozta meg (Charlotte), akit nem más testesít meg, mint Molnár Piroska a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Ha már itt járunk, a szereposztás kiváló lett: Nagy Viktor mellett Gubás Gabi és Szabó Győző is zseniálisan hozta karakterének személyiségjegyeit. Negatívumot keresve is nehezen találni a fővárosi színház által színpadra vitt színvonalas produkcióban, de minek is, csak élvezzük, hogy újra van testközelből színház.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában