színes programok

2021.06.23. 19:40

Könyvbemutató és városjárás is lesz a Múzeumok éjszakája alkalmából

Misztikumok, mulatók, múzeumok és egy könyv: érdekes, ingyenes programokkal várja az érdeklődőket a City-Legends.Com csapata.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Alföldi „Szellemes” Históriák címmel jelenik meg a City-Legends.Com által szervezett Alföldi „Szellemes” Városjárásokon elhangzott információkat összefoglaló könyv, amelyet szombaton 17.30-kor mutatnak be az Egri Borozó Borbarát Bár Galériaban. A kötetben a történetek, a legendák, a grafikák és a fotók mellett egy képes összeállítás is található, amely a korábbi sétákat örökítette meg. A City-Legends.Com közleményéből kiderül, hogy a mű egy példaértékű közösségi összefogással jöhetett létre, a könyvbemutató pedig a Múzeumok Éjszakája programsorozat részeként valósul meg.

A bemutató után rendhagyó városjárásra invitálják az érdeklődőket, amely során végigjárhatnak néhány „legendás”, belvárosi helyszínt. A séta során a résztvevők érdekes történeteket hallhatnak a nyári napfordulóról, Szent Iván éjjeléről, a debreceni hitvilágról, valamint a kocsmalegendákkal, éjszakai anekdotákkal és a sötét belvárosi utcasarkok történeteivel is megismerkedhetnek.

A gyülekező az Egri Borozó Borbarát Bár Galériánál lesz, innen pedig a Hal köz, a Nagytemplom, a Kálvin tér és a Péterfia utca útvonalat járhatják majd be az érdeklődők.

Az események ingyenesek és nincsenek regisztrációhoz kötve, az aktuális járványügyi előírásokat azonban kötelező betartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában