hallgasd meg!

2021.05.25. 15:37

Ugyanúgy, mégis másképp: új dalt adott ki a debreceni One String

Troszt Éva és Nagy Attila Naten párosa Macskin Dávid trombitaművész közreműködésével bővült ideiglenesen trióvá, a végeredményt a napokban mutatták be.

Fotó: YouTube / One String Music

Március közepén jelentette meg bemutatkozódalát a debreceni kötődésű One String együttes. Ez volt a Ne ébressz fel, mellyel a mindennapi megpróbáltatásokhoz szeretett volna erőt adni Troszt Éva és Nagy Attila Naten párosa. A folytatásra egyáltalán nem kellett sokat várni, a napokban ugyanis a második számuk is megjelent: az Ugyanúgy tempójában és hangulatában is más az elődhöz képest, mondanivalója viszont hasonlóan örök érvényű.

A zenekar portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint az új dal egy utazás, nyugodtabb, nosztalgikus hangvételű számként jellemzik.

„Olyan egyszerű emlékek után kapaszkodik, amelyek mindannyiunkban jelen vannak. A gyermekkor szépsége, a szeretet, szerelem utáni vágyódás, és azok a pillanatok, amelyekben örökké szeretnénk létezni”

– részletezik, kiemelve, hogy a „megszokott popslágerekkel” ellentétben a dal különlegessége, hogy egy szólóhangszer, a trombita is hangsúlyos szerephez jut benne, melyet Macskin Dávid szólaltat meg.

A szűk háromperces dalhoz animációs videó is készült, ezt Troszt Éva saját kezűleg alkotta meg, ihletet pedig mindenki számára ismerős érzésekből merített hozzá. – A klip mögötti inspiráció a bennünk rejtőző nosztalgia, amely egyszerre motivál, előremozdít és erőt ad, olykor elbizonytalanít – mutatott rá érdeklődésünkre a zenekar, hozzátéve, hogy a gyermekkortól, szerelmektől való elszakadás minden ember életét végigkíséri, és az ő életükben sem volt, van ez másképp. Ahogy fogalmaznak, a kisfilm „édes-keserű szemezgetés” ez emlékeik archívumából.

Az egyszerűség mellett üzeneteik igényes átadását szem előtt tartó együttes tudatta: hamarosan érkezik a következő szerzeményük is, amely ismét egy igazi nyárköszöntő slágernek ígérkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában