a főszervezőt kérdeztük

2021.05.22. 18:42

Lesz Campus, még több látvánnyal, teljes hazai zenekari kínálattal

Most már hivatalos – hiszen a Magyar Közlöny is megírta –, lehet fesztiválozni. A pénteken megjelent kormányrendelet értelmében a nyitás következő szakaszában a zenés-táncos rendezvények védettségi igazolvánnyal ismét látogathatók lesznek.

Fotó: illusztrácó / Shutterstock

Hatvan nap múlva Campus Fesztivál! – jelentették be a szervezők. Míg több nagy hazai fesztivált már hetekkel ezelőtt lefújtak, addig a debreceniek kivártak, úgy tűnik, az idő őket igazolta. A hír hallatán felkerestük Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgatót, aki néhány apró részletet elárult az idei Campus-ról és az előzményekről. – Azt már január, február környékén láttuk, hogy ebben az évben nem tudunk tervezni a külföldi produkciókkal, viszont minden magyar zenekarral előzetesen megegyeztünk, hogy ha lehetőség lesz rá, nekivágunk az idei évnek.

„Eddig úgy dolgoztunk a háttérben, hogy ha zöld lámpát kapunk, minden meglegyen, ez tegnap valósággá vált.”

Úgy gondoltuk, két hónap elegendő promóciós idő. Nagyon bízunk abban, hogy az előttünk álló két hónapban még csökkenni fognak a számok és mindenki félelem nélkül el tud jönni a Campus-ra – mondta a fesztiváligazgató.

Alább nem adnak, Miklósvölgyi Péter elárulta, minden színpad állni fog július 21. és 25. között, egyedül a Hall nyitása kérdéses még, a zárt térre vonatkozó szabályozás még nem teljesen egyértelmű. – Figyelemmel kísérjük majd a jegyvásárlásoknak az ütemét, de az biztos, hogy tartani fogjuk azt a fellépőlistát, amit jövőhéten meghirdetünk. Magyarország összes, fesztivál szempontjából releváns zenekara a Campus-on jelen lesz – jelentette ki, bár Miklósvölgyi Péter neveket egyelőre nem árulta el. Ha a pandémia előtti hazai fesztiválokra gondolunk, akkor egy csinos lista összeáll a fejünkben, teli haza nagyágyúkkal és közönségkedvencekkel.

Előzetes számolgatásokba korai még bocsátkozni, a fesztiváligazgató nem is kívánt számokat mondani azzal kapcsolatban, mennyi látogatóval lenne elégedett.

– Nem gondolom, hogy rekordokat fogunk döntögetni ebben az évben, de nem is ez a lényeg most. Az a fontos, hogy egy nagyon jó hangulatú fesztivált tudjunk szervezni, ami színvonalában semmivel sem adja alább, mint bármelyik Campus, sőt a rendezvényen lévő fényfestés, dekoráció még hangsúlyosabb szerepet fog kapni mint bármelyik évben. Nem szerettük volna három évig mellőzni a fesztivált az életünkből, mert a végén egy fél generáció elfelejtette volna, hogy milyen is ez – fogalmazott Miklósvölgyi Péter.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában