közös tiszteletadás

2021.05.25. 19:18

Hősiesség, kiállás és hazaszeretet: a háború áldozataira emlékeztek Hajdúböszörményben

Ezek az értékek mutatnak utat és igazítanak el a jövőben.

A vírushelyzet enyhülésével ismét közös ünneplésére nyílik lehetőség, ráadásul éppen a magyar hősök emléknapján – jelentette be a keddi sajtótájékoztatón Kiss Attila polgármester. A Kálvin téren, a Hősök szobornál tiszteleghetünk évről évre ebből az alkalomból a háborúban, harcban, forradalomban elhunytak emléke előtt. A városvezető hozzátette, a megemlékezés helyszíne ezúttal is az I. világháborús emlékmű. A szobor 1927-ben készült, s még Horthy Miklós avatta fel.

Fotó: Horváth Tamás-archív

Az első világháború csaknem ezer hajdúböszörményi életét követelte, a nevüket megörökítő emléktábla a polgármesteri hivatal Báthory terménél áll.

Somogyi László református lelkipásztor a sajtótájékoztatón kiemelte, ajándék a közös ünneplés lehetősége. Cél, hogy megtartsuk azokat az értékeinket, mint a hősiesség, a kiállás és a hazaszeretet. Ezek az értékek igazítanak el a jövőben és mutatnak utat, tette hozzá.

SZSZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában