Közgyűlés a kertben

2021.05.28. 20:14

Átadta elismeréseit a népművészeti egyesület

Árnyas fák között, kint a szabadban – a Népi Mesterségek Házának udvarán tartotta meg éves közgyűlését a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület (HBMNE).

A helyszín miatt is rendhagyó megbeszélésen az egyesület tagjainak nagy többsége részt vett, így szavazatképes is volt a közösség. A vírushelyzet miatt már igen-igen „ki voltak éhezve” egymás társaságára, hiszen az utóbbi egy év alatt nem sokszor találkozhattak – pláne ilyen nagy számban.

A közgyűlést Hubert Erzsébet elnök és Virágos Lajosné Kozák Anikó egyesületi titkár vezette. Ismertették az előző év programjait, sikereit, beszámoltak a 2020-as esztendő eseményeiről. Nemes Mihályné gazdasági vezető az egyesület által beadott pályázatok eredményeiről tájékoztatott, valamint ismertette az idei költségvetést.

Az egyesület két nagy rendezvénye – melyeket szerencsére nem mellőztek tavaly sem – a Nemzetközi Fazekasfesztivál és a Debreceni Kézműves Fesztivál, melyről ifj. Fazekas István vezetőségi tag és Virágos Lajosné Kozák Anikó titkár számolt be a résztvevőknek.

Évek óta szokás az éves taggyűléseken az egyesület által alapított díjak átadása is. A Mihalkó Gyula-díjat a pásztorművészet továbbéltetéséért idén Hutkai László bőrműves kapta, a HBMNE közösségi munkáért járó díját pedig Berencsi Erika nemezkészítő vehette át. Bodóné Ungvári Éva szövő a HBMNE Szidor Kati-díjában részesült, Horváthné Nagy Olga hímző a népművészeti értékek átörökítéséért, Nagy Sándor pedig szakmai munkájáért kapott elismerést.

A barátias találkozón az egyesület új tagjai is bemutatkoztak, s egyhangú szavazattal fogadták el a tagságukat a résztvevők.

Fekete Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában