videóval

2021.04.20. 15:44

Debreceni zenekar is esélyes a Szikra-díjra, egy szavazattal ön is segíthet nekik

A Legjobb dal és szöveg címért idén is ringbe szállt a Neonhal.

Fotó: Varga Tamás-archív

A Neonhal zenekar nemrég 999 lépés című dalával jelentkezett egy országos megmérettetésre. A versenyről Nagy Tomi, a banda frontembere nyilatkozott a Naplónak. – A 2017 óta évi rendszerességgel jelentkező Szikra-díj a keresztény szellemiségben alkotó előadók és zenekarok seregszemléje. Egy kivételével minden esztendőben indultunk, de tavaly kerültünk először a Legjobb dalszöveg kategóriában a kiválasztott öt közé – idézte fel korábbi sikerüket a zenekarvezető.

Mint megtudtuk, a formáció idén ismét ugyanezen kategória potenciális nyertesei között van. A dolog érdekessége, hogy ide egy, már néhány hete publikált dalukkal, a Tudom, mivel tartoztam című szerzeménnyel neveztek. – A 999 lépést a Legjobb dal kategóriába szántuk, de a zsűri olyan erősnek találta a szövegét, hogy végül a szöveges blokkban kötött ki. Az a kissé faramuci helyzet állt elő, hogy ehhez a dalhoz még csak egy nyers, félig kész klipet tudtunk mellékelni, melyben a Desz24 miniszínpadán készült felvételek láthatók – ismertette Nagy Tomi.

A debreceni zenész elmondta, hogy koncertek híján a Neonhal ebben az időszakban háttérmunkálatokkal, elsősorban dalírással foglalkozik, illetve próbál. – Hála Istennek, mi a tavalyi évet is elég jól kihasználtuk ilyen szempontból. A Szikra Projekt támogatásával öt dalt rögzítettünk kora ősszel, melyeket – terveink szerint – idén fokozatosan publikálunk majd, klipek kíséretében – tudatta Nagy Tomi. Arról is megkérdeztük, hogyan élik meg a zenekar tagjai a fellépések hiányát, a személyes találkozások korlátozottságát, és mennyiben könnyíti meg a hit a válságos időszak megélését.

– Hiányzik a személyes kontaktus, a koncertekre jellemző azonnali visszacsatolás. Igyekszünk az internet adta lehetőségekkel élve egyben tartani azt a közösséget, melynek tagjai szeretik és figyelemmel követik azt, amit csinálunk. Kétségtelen, hogy hívőként – elfogadva azt, hogy nem a mi személyünk és vágyaink állnak feltétlenül az első helyen – sokkal „könnyebb” át- és megélni ezt a nem mindennapi időszakot. A vírushelyzet még inkább rádöbbenthet bennünket arra, hogy „egyedül nem megy”, arra, hogy valamennyien egymásra vagyunk utalva ebben a hatalmas, a kommunikációs csatornáknak köszönhetően azonban mégis beszűkült világban – összegzett a zenész.

A Neonhal zenekar jól áll a voksokkal, de erős a mezőny, ezért április 25-ig továbbra is várják a szavazatokat a Szikra Projekt honlapján.

SZD

Borítókép: Urhegyi Pál (basszusgitár), Nagy Tomi (ének, gitár), Györki Szilvia (dob, vokál) és Keveházi Tamás (gitár, vokál)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában