hasznos fejlesztés

2021.03.08. 15:44

Új könyvkölcsönző automatát állítottak szolgálatba a Méliusz előtt

Március 8-tól további rendelkezésig a Méliusz Juhász Péter Könyvtár személyes találkozást igénylő szolgáltatásai is szünetelnek.

Fotó: Bakó Zoltán / Méliusz Juhász Péter Könyvtár

A helyzetre tekintettel új szolgáltatást indítottak: egy könyvkölcsönző automatát helyeztek el a Bem téri Központi Könyvtár bejáratánál, tudatták közleményben. Az országszerte egyedülálló eszköz segítségével személyes találkozás nélkül lehet könyvet vagy más dokumentumokat kölcsönözni és visszahozni. A könyvtárból előzetesen kikért dokumentumok átvétele és visszaadása az új eszközzel a koronavírus-járvány idején is biztonságos, emellett – mivel a könyvtár épületén kívül, a bejárat előtt helyezkedik el – a könyvtár nyitvatartási idejétől függetlenül bármikor használható. A könyvtár arra kéri a szolgáltatással élőket, hogy az automata használata közben is tartsák be a kétméteres távolságot, és viseljenek szájat és orrot eltakaró maszkot.

Fotó: Bakó Zoltán / Méliusz Juhász Péter Könyvtár

A könyvkiadó automatát a beiratkozott olvasók használhatják. Az e-mailen vagy telefonon (52/502-474) keresztül kért könyvtári dokumentumok átvételéről minden esetben értesítik az érintetteket. A könyveket tartalmazó rekeszt az e-mailen kapott egyedi kóddal vagy a könyvtári olvasójegy azonosítójával és a hozzá tartozó PIN-kóddal lehet kinyitni.

„Új szolgáltatásunkat a megfelelő időben vezetjük be, most van rá a legnagyobb szükség”

– mondta el dr. Kovács Béla Lóránt, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában