videókkal

2021.03.18. 10:37

Élet A Dal után: lemezírásra és klipforgatásra fókuszál a Tortuga

Néhány évig biztosan nem versenyeznek, helyette új dalokkal és videóklippel készülnek.

Fotó: Tortuga-archív

Több szerzeménnyel jelentkezett a debreceni kötődésű Tortuga zenekar A Dal 2021 versenyre, végül a Törnek az ablakok elnevezésű számával mérettetett meg.

– Ez egy laza dal, amit a saját életszemléletünkről írtunk. Már gyerekkorunk óta foglalkozunk a zenéléssel, vannak szórakoztató vagy éppen féktelen élményeink – főként – a turnékról. Ezeket a pillanatokat foglaltuk bele ebbe a dalba, de ezt nem konkrétan a mostani versenyre szántuk. Ettől függetlenül örülünk neki, hogy idén ezzel mutatkozhattunk be, hiszen ez rólunk szól. Azok, akik követték az előadásunkat, láthatták, hogy életigenlő zenekar vagyunk, és hogy szeretjük magunkat jól érezni. Reméljük, látták a nézők azt is, hogy önmagunkat adtuk A Dal színpadán is – mondta el Hegyi Ábel, a Tortuga zenekar tagja a Naplónak.

Megtudtuk, a dalszövegekért egyedül ő maga a felelős, de a dalszerzésből az együttes minden tagja kiveszi a részét. – Tomku Milán, a zenekar énekese adta a Törnek az ablakok dalunk zenei ötletét, de a végleges formát közösen állítottuk össze a koronavírus-járvány első hullámának idején. Tavaly tavasszal, az első lezárásokkor a zenekarunk egy vidéki házba vonult el dalokat írni, és tulajdonképpen ott született meg ez a szerzeményünk. Egyes elemei már évek óta a fiókban várták, hogy dal szülessen belőlük, ilyen volt többek között a refrén egyik sora is, a „törnek az ablakok, valaki a tetőn táncol”. Ezt a sort még egy évekkel ezelőtti buliban megtörtént esemény ihlette – osztotta meg a zenész.

A közönség – a verseny hagyományaihoz híven – a dal eredeti verzióját, majd akusztikus átdolgozását is hallhatta. Utóbbihoz a rockzenekar fúvósokkal és női vokállal ​egészült ki, így öltöztették​ új köntösbe a zúzós slágert.

– Nagyon más világ volt ez számunkra, de mind a két verziót saját gyermekünknek érezzük. Szerencsére azokkal a zenészekkel, akik az akusztikus verzió miatt csatlakoztak a Tortugához, jó viszonyt alakítottunk ki, és szeretnénk majd a jövőben is egy-egy dal erejéig összeállni. Ez a találkozás szerencsés, hiszen új ötleteket adott a születendő dalaink megálmodásához. Nem kívánunk változtatni a zenekarunk felállásán, de mindenképpen új kapukat nyitott ki előttünk ez a közös munka – mondta Hegyi Ábel, hozzátéve, jövőre már biztosan nem jelentkeznek A Dal versenyre, most lemezírásra és videóklip-készítésre helyezi az együttes a hangsúlyt. Ha pedig már nem lesz akadálya, valószínűleg turnéra indulnak a zenészek.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában