Készülőben a csoda

2021.02.09. 18:27

Gyermekkorunk klasszikusát próbálja a Csokonai Színház társulata

Az orosz rendező, Ilja Bocsarnikovsz ötödjére dolgozik a cívisváros színházában. Munkáját ez alkalommal is Kozma András dramaturg segíti.

Fotó: Máthé András

Megtartották az Óz, a csodák csodája olvasópróbáját a Csokonai Színházban – adta hírül a Hajdú Online-nak a teátrum sajtóreferense.

A történet egy kislány hihetetlen kalandja, aki azért küzd, hogy megmentse a világot és segítsen a barátain. A rendező szerint az Óz, a csodák csodája „nagyszerű keveréke a vidámságnak, a boldogságnak és a humornak, ami ugyanakkor mély tartalmakat közvetít a gyermekek és a felnőttek felé is. Óz történetét mind ismerjük gyermekkorunkból – napjainkban, ezekben a bonyolult színházi időkben nagyon fontos a boldogságról és a fényről beszélni. Gyönyörű zene, nagyszerű előadás, tehetséges színészek várják a nézőket!”

Fotó: Máthé András

Az azonos című amerikai musical 1939-ben indult hódító útjára. Magyarországon először 1960-ban mutatták be a filmet a mozik. A színpadi adaptáció forgatókönyve L. Frank Baum meseregénye alapján készült, zenéjét Harold Arlen és E.Y. Harburg szerezte. A darab szerepeit Zsitva Réka, Herczeg Tamás, Kránicz Rihárd, Papp István, Újhelyi Kinga, Oláh Zsuzsa, Takács Dániel és Dánielfy Zsolt játsszák. A díszleteket és a jelmezeket Alexandra Dasevszkaja tervezte. A produkció munkabemutatója előreláthatólag március 19-én lesz.

Ilja Bocsarnikovsza rendező a Hogyan nevezzelek?, a Három nővér, a Lear és a Don Quijote-Az utolsó álom című darabok színrevitele után tért vissza a Csokonai Színházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában