virágkocsi a fa mellett

2020.11.27. 07:36

A remény és az egység szimbóluma a debreceni főtéren

Fontos üzenetet hordoz az advent idejére kiállított virágkocsi, érdemes újra megtekinteni.

Fotó: Matey István

A következő hetekben több más látványosság mellett helyet kap a Kossuth téren Pikó Sándornak az idei virágkarneválra készült egyik kompozíciója is.

A Napló Bódor Editet, a Főnix Rendezvényszervező Nkft. ügyvezetőjét kérdezte az alkotás legfontosabb üzenetéről. Mint elmondta, az idei virágkarneválra a nemzeti összetartozás jegyében született meg az a virágkompozíció, melyet a következő hetekben a debreceniek a Kossuth téren újra megtekinthetnek. Ez az időszak, a várakozás hetei alkalmasak leginkább arra, hogy elmélyedjünk az evangéliumi üzenet lényegén, mely a kompozíción is olvasható: Elég neked az én kegyelmem. Az én erőm erőtlenségben nyilvánul meg.

– Jézus szavai e nehéz élethelyzetben is különleges értelmet nyernek, amikor legszebb ünnepkörünkben a szétszakítottság is megjelenik a járványhelyzet miatt – fogalmazott Bódor Edit, végül megjegyezte: az egyetemesség és a szakrális evangéliumi üzenet összekapcsolódása mellett ennek a virágkocsinak a kiállítása azt is szimbolizálja, hogy összefogásunk ünneptől ünnepig tart.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában