koronavírus

2020.09.10. 18:55

Új járványügyi intézkedéseket vezetnek be a Kölcseyben és az Apollóban is

Vasárnaptól mindkét intézményben ellenőrzik a testhőmérsékletet, a Kölcsey Központba pedig csak a főbejáraton keresztül lehet majd bemenni.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Az új koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében hozott korábbi intézkedéseket (szenzoros kézfertőtlenítő berendezések telepítése, plexi védőfal installálása a közönséggel kapcsolatba kerülő dolgozók munkaállomásaihoz, a helyes kézmosást bemutató matricák kihelyezése a mosdókban, figyelemfelhívás a megfelelő távolságtartásra) követően

újabb szabályokat vezetnek be a debreceni Kölcsey Központban és az Apolló moziban.

Az intézkedésekről a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. tájékoztatott csütörtökön közleményben.

Kötelező maszkviselés

A Kölcsey Központ közönségforgalmi tereiben és rendezvénytermeiben, illetve az Apolló mozi területén – a saját és környezetük védelme érdekében – kizárólag maszkban tartózkodhatnak a látogatók. A rendezvényszervező felhívja a figyelmet a maszk helyes – száj- és orrnyílást eltakaró – viselésére, egyúttal rámutatnak: maszk hiányában az intézményekbe való belépés, valamint a rendezvényen való részvétel megtagadható. A rendelkezés a 6 éven aluli látogatókra nem vonatkozik.

A rendezvényszervező kéri, hogy amennyiben az alábbi állítások bármelyike igaz vendégeikre, úgy ne látogassák intézményüket, rendezvényeiket.

  • az elmúlt 14 naptári napban tartózkodott külföldön, láz és/vagy a koronavírus fertőzés jeleit érzékeli, vagy érzékelte magán az elmúlt 14 napban,
  • az elmúlt 14 naptári napban érintkezett a fertőzés jeleit mutató személlyel
  • illetve a legjobb tudása szerint az elmúlt 14 naptári napban érintkezett olyan személlyel, aki az elmúlt két hétben érkezett Magyarországra.
  • Testhőmérséklet-ellenőrzés

    A Kölcsey Központba és az Apolló moziba történő belépéskor digitális hőmérővel ellenőrzik a látogatók testhőmérsékletét.

    Amennyiben a látogató testhőmérséklete meghaladja a 37,5 Celsius-fokot, úgy nem léphet be az intézménybe, tehát a rendezvényen sem vehet részt.

    Mivel a testhőmérséklet-ellenőrzés meghosszabbítja a szokásos beléptetési folyamatot, ezért arra kérik a vendégeket, hogy a rendezvény kezdete előtt legalább 30 perccel érkezzenek meg a helyszínre. A kötelező maszkviselés, valamint a rendszeres testhőmérséklet-kontroll a Kölcsey Központ és az Apolló mozi személyzetére is vonatkozik. Egyedül azon dolgozók mentesülnek a maszkviselés alól, akiket plexi védőfal választ el a látogatóktól.

    Közlekedési utak változása

    Annak érdekében, hogy a személyzet gondoskodhasson a látogatók biztonságáról (kötelező maszkviselés ellenőrzése, testhőmérséklet-mérés),

    a Kölcsey Központ esetében kizárólag a Bethlen és Hunyadi utcák sarkán lévő főbejáraton keresztül közelíthető meg normál nyitvatartási időben.

    Az épület alagsorában található szélfogókat bezárják, így a mélygarázsból nem lehet belépni az intézménybe. Amennyiben a látogató a mélygarázsban parkol, úgy a földfelszínre a Modem felőli lépcsőfeljárón keresztül juthat ki (a mozgássérült vendégek a portaszolgálatunk segítségét kérhetik a lift igénybevételéhez: 06 52 518 450).

    A Főnix Rendezvényszervező által szervezett kulturális események idején az alagsori női mosdó felőli mélygarázsbejárat is nyitva áll, ilyenkor a maszkviselés és a testhőmérséklet ellenőrzésére ezen a belépési ponton is sor kerül. Az intézményben megvalósuló egyéb programok esetén a szervezők ettől a megoldástól eltérhetnek, ezért a látogatóknak azt javasolják, a részletekről a interneten keresztül tájékozódjanak.

    Kontaktkutatás

    Kölcsey Központban a fertőzés gyanúja esetén szükséges kontaktkutatás érdekében arra kérik a nézőket, hogy a testhőmérséklet-ellenőrzéskor kapott papírkártyákon tüntessék fel a nevüket, telefonszámukat, valamint az ülőhely szektor-, sor- és székszámát és a dátumot, majd a terembe való belépésnél adják át azt a beengedő munkatársnak, illetve a Kölcsey Központban a körfolyosón zajló eseményeknél dobják be az információs pultnál elhelyezett gyűjtőládába. Tollakat a folyosón lévő asztalokon helyeztek el, ahol egyébként szenzoros kézfertőtlenítő berendezéseket is beüzemeltek, így tollhasználat után fertőtlenítést kérnek a vendégektől.

    A rendezvényszervező ezek mellett kéri, hogy az Apolló moziban a belépőjegyeteket lehetőség szerint online vásárolják meg interneten keresztül. Ezzel elkerülhető a jegypénztár előtti sorban állás, és a terembe lépéskor a beengedő személyzettel sem kell közvetlen kapcsolatot létesíteni.

    Az ilyen módon vásárolt belépőket elegendő okostelefon segítségével felmutatni a jegykezelőnek, illetve a kötelező regisztráció miatt a fertőzés gyanúja esetén szükséges kontaktkutatás is könnyen megoldható.

    A helyszínen vásárolt belépők esetében pedig tollal annak hátoldalára rá kell írni a nevet és telefonszámot, majd előadás végén be kell dobni a kihelyezett gyűjtőládákba.

    Az adataikat bizalmasan, az általános adatvédelmi rendeletben (GDPR) foglaltak szerint kezeli a Főnix, és a rendezvényt követő 14. nap múltán az ezeket tartalmazó papírkártyákat megsemmisítik.

    A fenti rendelkezések 2020. szeptember 13-án lépnek hatályba, és visszavonásig érvényesek.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában