kvíz és rajz

2020.09.28. 12:04

Izgalmas játékra hív a kollégiumi múzeum

A szokványostól kissé eltérő múzeumpedagógiai órák és játék várja a megszokott tárlatok mellett az érdeklődőket a Debreceni Református Kollégium Múzeumában és a Szabó Magda Emlékházban – tudatta közleményben az intézmény.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Szigorú járványügyi szabályok betartása mellett és elsősorban séták keretében tart múzeumpedagógia foglalkozásokat a múzeum. Mindez a gyermekek és a pedagógusok egészségének megőrzését célozza. Ezért elsősorban a történelmi személyeinkhez kapcsolódó sétákon vehetnek részt az osztályok, de csoportbontásban igénybe vehetik a beltéri foglalkozásokat is, a sétákkal egyszerre, valamint online is kérhetnek múzeumpedagógiai anyagokat a pedagógusok.

A Szabó Magda Emlékház az írónő születésnapjához kapcsolódóan nyereményjátékot hirdet felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.

A felnőtteknek az Emlékház Facebook-oldalán feltett kérdésekre kell helyesen válaszolni üzenetben és nem hozzászólásban minden nap szeptember 28. és október 2. között. A mind az öt kérdésre helyesen válaszolók között Szabó Magda születésnapján, október 5-én ajándékcsomagot sorsolnak ki. A gyermekeknek a nyereményért pedig rajzolni kell majd, ezt is közösségi oldalán hirdeti majd meg az emlékház.

További információ Debreceni Református Kollégium Múzeuma honlapján érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában