Fotókkal

2020.09.24. 12:56

Bűnmegelőzési céllal tartottak színházi előadást Debrecenben

A Vigyázat, csalók! című, bűnmegelőzési célú előadást mutatták be a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei szerdán, a debreceni Vasutas Egyetértés Művelődési Központban.

Fotó: Matey István

A Verebes István által írt, és a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság által megtartott program az idősekre leselkedő veszélyekre hívja fel a figyelmet.

A színdarabban szereplő, meglehetősen hiszékeny nyugdíjas házaspár különböző élethelyzetekkel szemléltette, hogy milyen bűncselekmény áldozataivá válhatnak a velük egykorúak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője, Juhász Zoltán rendőr alezredes elmondta, hogy a bűnmegelőzés egy új formájaként, színházi előadás keretein belül próbálják bemutatni azokat a veszélyhelyzeteket, amelyek az idősebb korosztály áldozattá válásához vezethetnek. A színészek a bemutatott jeleneteket az életből vett példák alapján dolgozták fel, ezáltal sokkal közelebb hozhatók azok a módszerek, melyekkel a csalók próbálják az idősebbeket áldozattá tenni – írja a police.hu.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával létrejött program célja az volt, hogy a résztvevők kívülről lássák a korosztályukat egyre gyakrabban érintő bűnelkövetői módszereket, és rádöbbenjenek, hogy a csalók sok esetben áldozataik hiszékenységét használják ki. A szerevezők tudatosítani kívánták a célközönségben, hogy kis odafigyeléssel és óvatossággal ezek a bűnalkalmak megelőzhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában