izgalmas programok

2020.08.13. 08:12

Indulófélben a karneváli hét, bringás felvonulás és csillagképtúra is lesz

Hamarosan indul a virágkarneválhoz kapcsolódó események sora Debrecenben.

20190820 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Augusztus 20-i karneváli felvonuláson közel 5 méter magas és 10 méter hosszú virágkompozíciók, nívós hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok voltak jelen.

Fotó: Napló-archív

Idén a járványhelyzet miatt kissé visszafogottabban, óvatosabban, rendhagyó megoldásokkal, de – a szervezők reményei szerint – a megszokott jókedvvel zajlanak majd a karneváli hét eseményei.

A tavalyi siker után másodszor is elrajtolnak a bringások augusztus 15-én (szombaton) a Night Ride Debrecen programon; a rendezvény célja, hogy a karneváli menet részeként meghonosodott kerékpáros felvonulás hagyományát ápolja, a kerékpározást népszerűsítse. Szem előtt tartva az operatív törzs járványügyi ajánlásait, a résztvevők számát igyekeznek 500 főben maximalizálni, így a debreceni intézmények, cégek, civil szervezetek meghívásos alapon vehetnek részt a felvonuláson, a többiek részvétele előzetes regisztrációhoz kötött ([email protected], pénteken 15 óráig).

A gyülekező az Egyetem téren lesz, triálbemutató és a felvonuló csapatok rövid bemutatkozása után 20 órakor indul a felvonulás az Egyetem tér – Egyetem sugárút – Bethlen utca – Hatvan utca – Kossuth tér – Piac utca – Kossuth utca – Burgundia utca – Rákóczi utca – Péterfia utca – Simonyi út – Pallagi út – II. János Pál pápa tér útvonalon. Itt 21.10-kor meglepetésműsor várja az érdeklődőket (bővebben itt).

A gyerekek virágkarneválja, a Galiba augusztus 16-án (vasárnap) kezdődik, ebben az évben a vidámpark fogadja be a rendezvényt, mely az 1900-ban született Fekete István író emléke előtt tiszteleg, az irodalom és a természet köré szerveződve. A nyitónapon 10 órától várják a közönséget a Nagyerdei Kultúrparkban, többek között a Logikaland, Galiba-felirat készítése, Lúdas Matyi-hasonmástalálkozó és debreceni művészek bemutatói követik egymást, lesz vásári bábjáték és íjászverseny is.

Meglepetések a belvárosban

Szombaton a Nagyerdő parkjában 12 órától a virágkarneváli feliratot lehet díszíteni, a Kossuth téren 18 és 20.30 óra között táncos flashmobok lepik meg az arra járókat.

A megújult Dósa nádor téren 19 órától a Zichy Géza Ifjúsági Fúvószenekar szórakoztatja a közönséget. A Régi Városháza udvarán 20–21 óra között Agócs Gergely és a Pendely Együttes koncertje lesz, míg a II. János Pál pápa téren 20.30-tól lézeres csillagképtúra várja a kíváncsiakat.

A nap a belvárosban a Klasszikusok Éjszakájával zárul, ahol térzenei kamaraprodukciókat hallgathat a közönség 22.30-tól.

HBN

Kapcsolódó cikkek:

Borítókép: életben tartják a kerékpáros felvonulás hagyományát (a kép a tavalyi virágkarneválon készült)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában