színház a szabadban

2020.08.01. 12:47

A padlás telis-tele van lélekkel

Több mint négy hónap kihagyás után újra színpadra állt a Csokonai Színház színésze, Kránicz Richárd, aki bízott abban, hogy a pályáján valamikor megtalálja ez a darab.

Fotó: Napló-archív

Szerdán este a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon A padlás című darabot láthatták a színház szerelmesei.

– Igencsak vágytam már vissza a színpadra és az emberek közé. Nagyon hamar elfogytak a jegyek az előadásra, és ez a hatalmas érdeklődés jelezte, hogy már várt vissza minket a közönség. Ez még inkább fokozta bennem a várakozást és az izgalmat, hiszen ha már az emberek ennyire ki lettek „éheztetve” a színházra, megérdemlik, hogy olyan előadást kapjanak, amelyre érdemes volt várni. Szerintem végül fantasztikusan sikerült az este, katartikus volt érezni azt a rengeteg energiát, amely akár egymás játékából, akár a nézők jelenlétéből átjött – fogalmazott a Naplónak Kránicz Richárd a szerda esti előadás hangulatáról.

Közel áll hozzá

Kránicz Richárd
Fotó: csokonaiszinhaz.hu

A fiatal színész Rádióst alakítja a darabban, aki a külvilágtól elzárkózva a világmindenség hangjait és lényeit kutatja.

– Még jó pár évvel ezelőtt felvételről láttam a klasszikus vígszínházas előadást, és azóta bíztam abban, hogy a pályámon valamikor megtalál ez a darab. A padlás tele van lélekkel. Ugyan „félig mese, félig musical”, szórakoztató és vicces, rengeteg, mára már jól ismert dallal, de mellette mély és érdekes kérdésekkel is foglalkozik: Ha egyszer végleg itt hagyjuk ezt a világot, sikerül valamit hagyni magunk után, emlékeznek majd ránk? Találkozhatunk egyszer még valahol az elvesztett szeretteinkkel? Rendkívül hálás és boldog vagyok, hogy pályakezdő színészként ilyen hamar megtörtént a találkozás ezzel az előadással és ezzel a szereppel – beszélt arról, mit jelent számára ez a darab.

A stadionban is fellépnek

Arra is kitért, hogy mi volt a szerep legnehezebb része: – Akarva-akaratlan ott motoszkált a fejemben, hogy van egy szint és egy nagyon erős klasszikus alap, amelyet jó lenne megugrani. Igyekeztem tiszteletben tartani a nagy elődöt úgy, hogy közben a magam színeit és stílusát vigyem bele a szerepbe. Szerencsére elég hamar megtaláltam a közös hangot Rádióssal. Gyermeki naivsága, nyughatatlansága és folytonos útkeresése nagyon közel áll hozzám – vallotta meg Kránicz Richárd.

A színész jelenleg William Shakespeare Hamlet című drámáját próbálja, amit rendhagyó módon a Nagyerdei Stadionban láthatnak majd a nézők augusztus elején. Szokatlan maga a koncepció is, a legtöbb jelenetet a színészek egymástól elfordulva, üvegfallal elválasztva, a nézők felé játsszák, akik fejhallgatóval hallják majd őket.

Kiss Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában