Fotókkal

2020.07.26. 09:52

Zenés főhajtással búcsúztak „Boros Gyuritól”

Egykori barátai, zenésztársai és tisztelői álltak színpadra a nemrég elhunyt debreceni zenész emléke előtt tisztelegve.

Fotó: Matey István

Mozgalmas szakmai életútról tanúskodik az a koncertsorozat, amelyet július 25-én este rendezett a Kortárs Könnyűzenei Egyesület a Roncsbárban. A kerthelyiségben barátok, régi ismerősök, zenésztársak találkoztak, az a generáció, mely már a '80-as évektől figyelemmel kísérhette a Pocsolyába léptem című dal szövegírójának aktív zenei tevékenységét.

Az emlékesten azok a zenészek álltak színpadra formációikkal, akikkel egykor Boros György zenélt, elsőként legendás slágere, a Pocsolyába léptem csendült fel az Ölveti Blues Band előadásában. A zenész első bandája a Színes TV volt, elsőként ez a zenekar csapott húrok közé, élén Jámbor József Dzsózival és Labiékkal, akik elhunyt barátjuk emléke előtt a maximális tisztelet jegyében izgalmas, szakmailag és emocionálisan is magas szintű produkciójukkal az alkalomhoz méltó kezdést biztosítottak az estének. A sort az esemény főszervezője, Pércsi Sándor bandája folytatta a Blues From Hell nevű formációval, élén Kovács Lajos énekessel, akinek szájharmonika-játéka csak a cseresznye volt azon a koktélon, amit a srácok a bluesból és a rockabillyből kevertek a színpadon. Láb nem maradt mozdulatlanul a koncertjük alatt, melynek végén a program gördülékenységének megtartása miatt sikertelenül kiabálta a közönség vissza őket.

Egy új banda régi zenészekkel a The EasyFlow, Bujdosó András énekessel és Buzsik Gyurival. A Tankcsapda alapítótagja játékával megint bebizonyította, hogy Magyarország egyik legjobb dobosa. A zenekar első hanganyaga épp egy évvel ezelőtt jelent meg, érdemes belehallgatni a Youtube-on.

Ki-ki a maga módján

Drámaisága miatt a közönséget szemmel láthatóan megosztotta az Ölveti Blues Band koncertje. A tehetséges debreceni zenekarról köztudott, hogy más fellépőkhöz hasonlóan több évtizedes múlt köti Boros Györgyhöz, aki egykor szintén a formáció meghatározó tagja volt. Az estet méltóképp zárta fellépésével a Wayang, élén Jéger Zsomborral, a tehetséges zenészcsaládból azonban nem csak ő jeleskedett színpadon, ugyanis több produkciót is színesített billentyűs játékával édesapja, Jéger Attila.

Pércsi Sándor | Fotó: Matey István

Több mint kétszázötven ember hajtott fejet Boros emléke előtt, igazolva Pércsi Sándort, aki nemrég a következőket mondta róla a Naplónak:

„A debreceni zenei élet nagyon sokat köszönhet Boros Györgynek, aki magánemberként is népszerű volt pozitív életszemlélete miatt, s mert a legrosszabb dolgokból is a legjobbat tudta kihozni.”

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában